Yurkov stílustippek: nyári stílusbakik

2020. június 04.
Igen, szokszor egy igazán stílusos szett is tele van bakikkal! Évek óta trendi a "mindent lehet" elve, habár még mindig érdemes úgy összetenni az eklektikus szetteket is, hogy abban legyen valamilyen koncepció.

Két oldalról lehet megközelíteni a bakikat: ha nagyon túlzásba eskünk valamivel, vagy ha nagyon alulműködtetünk valamit. Amit bakinak szoktunk nevezni, az vagy az ápolatlan hatással vagy a túl kirívó megjelenéssel függ össze. A Yurkov stílusszakértőinek összeállítása nem szentírás, inkább a stílusunkhoz mérten érdemes áttekinteni a következő pontokat.

1. Fehérnemű

Nyáron mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy milyen fehérneműt veszünk a vékony nyári ruháink alá. A hátul-oldalt nyitott, pánt nélküli darabok vásárlásakor gondolkozzunk el azon, hogy be merjük-e vállalni melltartó nélkül, vagy van-e olyan melltartónk, amivel ízlésesen tudjuk viselni az adott darabot. Egy biztos: a szilikonpánt és a testszínű melltartópánt sosem megoldás! Vagy látszódjon szándékosan a szettbe szervesen belekomponált melltartó, vagy ne legyen ott semmi.

2. Minták

A csíkok és a pöttyök elpusztíthatatlanok 2020-ban is, ráadásul újra feltörőben van az absztrakt minta is. Persze lehet mintát mintással hordani – még izgalmas kontrasztot is adhat –, de azért arra ügyeljünk, hogy maximum két mintás dolgot hordjunk egyszerre. Arra is érdemes figyelni, hogy mintás cuccokhoz ne nagyon viseljünk meghatározó kiegészítőket, mert könnyen diszharmóniát eredményezhet. Egy minta sokszor önmagában is ékszer tud lenni!

3. Oversize

Az oversize trend még mindig velünk van, de érdemes ezzel is csínján bánni. Ugyanolyan rosszul tud kinézni, ha valaki bő anyagokba burkolja a testét, mint aki nagyon sokat szeretne megmutatni magából. Itt is az arany középút a biztos: passzos felsőhöz vegyünk bővebb nadrágot vagy kimonót, bővebb felsőhöz pedig a torzót megmutató alsót.

4. Túl szűk

A leggings és a biciklis nadrág alapvetően nem egy nadrág, hanem kiegészítője egy fenék alá érő darabnak. Ha deréktájon vannak rajtunk pluszkilók, akkor csípőnadrág helyett válasszunk magasabb derekú nadrágot, és tűrjük bele a felsőt! Amellett, hogy stílusos, sokkal kényelmesebb is így a végeredmény. Ha passzos, szűk felsőt választunk, akkor ellensúlyozzuk bővebb blézerrel vagy magasszárú farmerral!

Fotó: Getty Images

Nyári stílusbakik

Most, hogy vége a karanténnak, itt a nyár és egyre kevesebb és lengébb ruhadarab van rajtunk, egyre több a lehetőség divatbakik elkövetésére is! A YURKOV stílusszakértői ezúttal ezeket a hibalehetőségeket listázzák nekünk.

Közzétette: Marie Claire Magyarország – 2020. június 2., kedd

További Yurkov-tippekért kattints IDE!