Variációk tavaszra: egy kötött ruha 3 stílusban

2021. február 25.
Mutatunk néhány szuper tippet, amikből kiderül, miként hordjuk a kötött ruhákat tavasszal.

A kötött ruhák tavasszal is alapdaraboknak számítanak, nem csoda, igazi kaméleonok, amik a kiegészítőktől függően lehetnek sportos, casual vagy épp elegáns szettek kulcselemei is.

Hogyan viseljük a kötött ruhákat?

A kötött ruhákhoz nagyon jól passzolnak a karakteres anyagok, a bőr, a fémes részletek, amelyekkel szuper kontrasztot alkotnak, és ettől az egész outfit izgalmas lesz. Jól mutat vele a sportcipő és a bakancs is, tavaszra pedig mutatunk egy loaferes szettet is.

Alapigazság: egy öv mindig emeli a kötött ruha eleganciáját. Pláne, ha bővebb, pulóverfazonról van szó, amik ugyan ápolnak és eltakarnak, de emellett könnyen tömzsivé is tehetnek. Ezt elkerülendő, egy szép övvel arányosíthatjuk alakunkat, kiemelhetjük derekunkat.

zöld kötött ruha ballonkabáttal
4 fotó megtekintése

A neutrális árnyalatok, a bézs különböző változatai a tavaszi divat fősodrában vannak, a kötött ruhák pedig pihe-puha terepei ennek, egy sor márkánál találunk rá példákat.

Hogy néz ki egy tipikus kötött ruha 2021-ben? Például valahogy így:

kotott-ruha-zara

Kényelmesen lezser, de van tartása, midi hosszúságú (de nyugi, a mini is divatos), bézs. Vagy fekete, de nagy lépésekkel megyünk az igazi tavaszba, így most maradjunk e világos árnyalatnál.

Sportos szett kötött ruhával

kotott-ruha-sportos-szett

Napszemüveg Michael Kors 49 108 Ft. Maszk Mango 3995 Ft. Sneaker HOFF 99 €. Ruha Zara 15 995 Ft. Táska Karl Lagerfeld 435 €

Elegáns szett kötött ruhával

kotott-ruha-elegans-szett

Trencskó Max Mara 318 390 Ft. Bőröv Furla 54 000 Ft. Bőr kézitáska Max Mara 288 390 Ft. Ruha Zara 15 995 Ft. Bokacsizma Tamaris 35 200 Ft

Rohangálós szett kötött ruhával

rohangalos-szett-kotott-ruhaval

Műbőr ballonkabát H&M 12 995 Ft. Kék fülbevaló Mango 5595 Ft. Ruha Zara 15 995 Ft. Hátitáska AGNESKOVACS 90 000 Ft. Loafer Vagabond 120 €

Streetstyle fotók: Getty Images

Ezt olvastad már?