Gillian Anderson tangavillantós ruhája mindent megváltoztatott

2021. április 15.
Nemcsak a film-, de a divatipar számára is izgalmas dátum április 26., idén ugyanis ezen a napon adják át az Oscar-díjakat – és hogy rákészüljünk az eseményre, megmutatjuk, a díjátadó történetének egyik legprovokatívabb ruháját.

A 2001-es Oscar-gála legemlékezetesebb momentuma az volt, amikor Gillian Anderson végigvonult a vörös szőnyegen, hogy aztán mindenki utánafordulhasson, a nemrég saját kollekcióval jelentkező amerikai színésznő ugyanis egy, a hátán mélyen kivágott ruhát viselt, amiből egy fekete csipkés tanga is előbújt.

Kattints a fotóra, és nézd meg a galériát!

3 fotó megtekintése

Az akkor 32 éves színésznőt az X-Akták Scully ügynökeként ismerte meg a világ, a színésznő pedig pontosan tudta, a karrierépítés része a megjelenés, és ha labdába akar rúgni, profikra kell bíznia magát. Élete első vörös szőnyegét, a 73. Oscar-gálát nem bízta a véletlenre, Eduardo Lucero mexikói–amerikai dizájnerhez fordult segítségért, aki olyan hírességeket öltöztetett korábban, mint Angelina Jolie, Rose McGowan vagy Drew Barrymore. A tervező munkáját ugyan nagyra becsülte a szakma, egyetlen ruhája sem aratott akkora sikert, mint Gillian Anderson provokatív estélyije.

Mireille Darc

Mirelle Darc

Nagyon valószínű, hogy a tervezőt az 1972-es Magas szőke férfi felemás cipőben című francia film ihlette, amiben vitathatatlanul Mireille Darc színésznő háta volt a legcsodálatosabb részlet. A ruhát és a lélegzetelállító látványt Guy Laroche tervezőnek köszönheti a világ, aki 1970-ben álmodta meg az izgalmas szabásmintát. Az ő tervét gondolta újra Eduardo Lucero, aki egy mell alatti finom csomóval tágította a kivágást. A színésznő a ruha alatt egy fekete tangát viselt, amiről a tervező – állítólag – mit sem tudott.

Hailey Bieber

Hailey Bieber

A ruha akkoriban annyira sokkoló és bátor volt, hogy a legnagyobb divatházak – Thierry Mugler, Givenchy, Jean Paul Gaultier, Moschino – is elkészítették a maguk szabásmintáját, ám valamennyi közül Hailey Bieber eperszínű Alexander Wang alkotása lett a legszebb, ami tanga helyett strasszokkal játszik.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!