Újra divatba jön az otromba éktalpú sneaker

2021. június 22.
Tíz év után újra visszatér közénk a Bekett, a magasított talpú sportcipő, ami sokak szerint annyira csúf, hogy az már szép.

Isabel Marant francia tervezőnek köszönheti a világ a Bekett névre keresztelt éksarkú sneakert, ami legalább annyira megosztja az embereket, mint a kevésbé esztétikus UGG vagy a Balenciaga x Crocs Frankenstein-szörnye. A tépőzáras, óriási nyelvű, vaskos talpú lábbeli annyira szokatlan és csúf volt, hogy emberek tucatja nem tudott ellenállni neki – köztük olyan hírességek, mint Beyoncé, Gisele Bündchen, Miranda Kerr, Kate Bosworth, Jessica Alba, Rosie Huntington-Whiteley vagy Joan Smalls. A 2011-ben piacra dobott sneaker hatalmas trenddé dagadt, hozzájutni csak nehezen lehetett, hat hónapos várólistákat jegyeztek az üzletek – és persze egymás után születtek a koppintások.

A cipő Isabel Marant tervezőt is felhelyezte a divatvilág térképére: a dizájer egy kicsi párizsi üzlettel indult 1994-ben, hogy aztán a cipő gigasikere után üzletet nyithasson New Yorkban, majd a világ hatvan különböző pontján. 2021-ben pedig a siker – úgy tűnik – ismétlődni látszik, Isabel Marant ugyanis június 15-én – a tízéves jubileum alkalmából – egy újabb Bekett kollekcióval érkezett, a lábbeli magasabb sarkat és Lego-színeket (piros, sárga, zöld, fekete, fehér) kapott, ára pedig 770 dollár körül mozog.

A Bekett cipőt és a tervező többi izgalmas munkáját ITT tudod megnézni!

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

4 fotó megtekintése

Forrás: The New York Times Fotó: Isabel Marant

 

Olvasd el ezt is!