Shacket – Az ingkabát, ami még mindig nagy kedvenc

2022. március 09.
Lassan visszatérhetünk casual kedvencünkhöz, az ingkabáthoz.

A flaneling és blézer szerelemgyereke, a shacket 2022 tavaszának is népszerű darabja lesz, már ami a lezser, hétköznapi szetteket illeti. Az ingkabátok az alap kockás mellett leginkább egyszínű változatokban tűnnek fel, esetükben az anyag textúrája és a részletek karakteressége tudják robosztusságukat emelni, és így inkább kabátnak, mint ingnek mutatni őket.

shacket

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Az oversize kialakítás nem ritka az ingkabátok közt, és bizony passzol is a fazonhoz. Bátran rétegezzünk alá kapucnis pulcsit, illik hozzá a cargo nadrág is, ám ha lazaságból elég az, amit kabátunk kínál, kombináljuk inkább szűk felsővel, crop toppal, a test vonalát követő ruhával. A variációk száma végtelen, hiszen egy sokoldalúan kihasználható kabáttípusról van szó. A korábbi szezonok darabjai mit sem koptak divatosságukból, ha már van otthon egy shacket, feltétlen keresd elő, de second hand boltokba is érdemes betérni érte.

nő sétál az utcán
5 fotó megtekintése

Bár az ingkabát (vagy overshirt, mert e név alatt sem ritka, hiába, zavarbaejtően öszvér kis darab) egyértelműen a casual ruhatárba illik, egy öv az esetében is csodákra képes: hangsúlyozza a derekat, az összkép csinosabb, és ha kell, irodabarátabb is. Egy ilyen darabbal kezdjük a butikmustrát, bár ha jobban megnézitek, ajánlónk több más darabját is egyszerűen feldobhatjuk egy mutatós övvel.

Mango 79 995 Ft

F&F 6490 Ft

Answear Lab 21 990 Ft

Zara 10 995 Ft

Calvin Klein 179,90 €

COS 99 €

Levi’s 150,98 €

SAMSØE SAMSØE – Spark le Monde 79 990 Ft

Superdry 89,99 €

Tommy Hilfiger 349,90 €

Ezt olvastad már?