Összeállt Iris Apfel és a H&M

2022. április 01.
A 100. születésnapját ünneplő amerikai tervező és a H&M közös kollekciójánál ma már nem lesz üdébb tartalom a világhálón.

Stílusos, bátor, szabad, színes és kompromisszumok nélküli: így jellmezhető az a kollekció, amit a H&M Iris Apfel tervezővel közösen álmodott meg, és ami március 31-től bár végre elérhetővé vált, szinte azonnal elkapkodták az egészet. Az 1921-es születésű Iris Apfel nemcsak divatikon, de elismert belsőépítész és dizájner. 1950 és 1992 között a férjével közösen hatalmas karriert futottak be a textilipar berkein belül, leszerződtek például a Fehér Házzal, ahol kilenc elnöki poszton keresztül dolgoztak. Nyugdíjas korában elismerést kapott a Metropolitan Museum of Art Costume Institute-tól, 2019-ben, 97 évesen pedig modellszerződést kötött az IMG modellügynökséggel.

Iris Apfel

Az extravagáns stílusáról, szokatlan személyiségéről és merész ruháiról híres amerikai tervező szerint az öltözködésünkhöz, a stílusunkhoz – pénztárcánk vastagságától függetlenül – bárhonnan meríthetünk inspirációt. A közös kollekció is ezt a szemléletet tükrözi, kényelmes ruhák, impozáns ékszerek, menő papucsok és szokatlan minták biztatnak arra, hogy merjünk bátrak lenni.

Íme, a sold out kollekció:

Forrás: Vogue Fotó: H&M

Olvasd el ezt is!