Minden idők 8 legdrágább celeb esküvői ruhája

2022. június 09.
Menyasszonyiruha-trendek jönnek-mennek, ám a menyasszonyoknak már régóta van egy közös céljuk a ruha kiválasztásánál, ez pedig az egyediség.

Akár olyan megjelenést keresnek, amely tökéletesen megtestesíti saját személyes stílusukat, akár egy bonyolultan díszített, finoman megalkotott couture darabot, emlékezetes lehet a végeredmény. A menyasszonyok ugyanis mindent megtesznek azért, hogy megjelenésükről a nagy napjuk után még évtizedekig beszéljenek – különösen így van ez a hírességeknél.

Ilyenkor nem sajnálják a pénzt arra, hogy se előttük, se utánuk ne viseljen senki hasonlót. És meg is van az áruk ezeknek a ruhakölteményeknek. Vegyük például a hollywoodi–monacói hercegnét, Grace Kellyt, akinek a III. Ranier herceggel kötött történelmi esküvője a katedrálishoz méltó ruhát és 30 milliós televíziós közönséget jelentett. Az Oscar-díjas jelmeztervező, Helen Rose által tervezett hercegnői ruha több ezer kézzel varrott gyöngyöt, százhuszonöt éves, Brüsszelből származó csipkét tartalmazott, és tíz különálló darabból állt össze.

A modern kor hercegnéje, Kate Middleton is az időtlen dizájnt választotta, amely természetesen ugyanolyan magas költségeket követelt. A Sarah Burton által tervezett Alexander McQueen ruha – amelyet 2011-ben Vilmos herceggel való házasságkötésekor viselt – kézzel készített angol és chantilly-csipkéből készült, V-nyakú, összehúzott derekú modell volt ötvennyolc selyemmel bevont gombbal, hátán pöttyös organzával és fehér és elefántcsont szaténból készült alsószoknyával, cluny-csipkével díszítve. Tudjátok követni?

Természetesen a drága terveket nem kizárólag a királyi családok számára tartják fenn. Ott vannak a közösségimédia-mágnások – gondoljunk csak Kim Kardashian Westre és Chiara Ferragnira –, a sportsztárok – Serena Williams Sarah Burtonjára –, de a színészek is. Ők ugyanannyit, ha nem többet költöttek saját menyasszonyi külsejükre, és ezt a tényt csak megerősíti a Flowercard legutóbbi rangsora a történelem legdrágább esküvői ruháiról (az árakat mindenütt forintra váltva írtuk ki).
Nem, nem káprázik a szemetek: a legértékesebb darab valóban egymilliárd feletti. És mivel nemcsak a ruhákat adják drágán, de sokan fényképezni sem engedik akárkinek, így nem is minden toplistás művet tudunk megmutatni. Van, akit a nagy nap előtti partin tudtak megörökíteni, sőt olyan is akad, akinek csak a menyasszonyi ruhás viaszmását jeleníthetjük meg… IDE KATTINTVA azonban a legtöbbet meg tudjátok nézni.

Marie-Chantal dán hercegnő

Tervező: Valentino

Év: 1995

A ruha eredeti ára: 83 149 138 HUF

Chiara Ferragni

Tervező: Christian Dior

Év: 2018

A ruha eredeti ára: 155 211 637 HUF

Kate Middleton, Cambridge hercegnéje

Tervező: Sarah Burton – Alexander McQueen

Év: 2011

A ruha eredeti ára: 160 419 088 HUF

Salma Hayek Pinault

Tervező: Nicolas Ghesquière

Év: 2009

A ruha eredeti ára: 160 410 453 HUF

Kim Kardashian West

Tervező: Givenchy

Év: 2014

A ruha eredeti ára: 184 814 561 HUF

Grace Kelly

Tervező: Helen Rose

Év: 1956

A ruha eredeti ára: 22 175 633 HUF

Victoria Swarovski

Tervező: Michael Cinco

Év: 2017

A ruha eredeti ára: 369 593 272 HUF

Serena Williams

Tervező: Sarah Burton – Alexander McQueen

Év: 2017

A ruha eredeti ára: 1 293 576 584 HUF

Forrás: Vogue, Fotók: Getty Images