Bioalapanyagokból készülnek ezek a luxus fürdőruhák

2022. június 27.
Sikkesek, minőségiek és fenntarthatók: a műanyag visszaszorítása érdekében bio alapanyagokból készülnek ezek a luxus fürdőruhák.

Míg a nagyobb márkák jellemzően a műanyag újrahasznosításával igyekeznek a környezetre rótt terheket csökkenteni, addig a kisebb márkák a bioalapnyagok felé indulnak el. Az alábbi három luxusmárka például ezt az utat járja:

SLO Active

A fenntarthatósági tanúsítvánnyal ellátott SLO Active fürdőruhák természetes gumiból készülnek, ami nemcsak környezetbarát, de strapabíró, tartós és a test kontúrját is tökéletes leköveti. A termékeket az Egyesült Királyságban tervezik, és Olaszországban gyártják, a márka pedig a megrongálódott fürdőruhák javítását is vállalja, és minden vásárlás után egy óceáni jótékonysági szervezetet támogat.

Natasha Tonic

A Natasha Tonic fürdőruhák szintetikus anyagok helyett kendert használ, amely gyorsan növekszik, és több rostot termel, mint a pamut vagy a len. A kender növekedéséhez 75 százalékkal kevesebb vízre van szükséges, mint a gyapotnak. A kender mindemellett segít a talaj méregtelenítésében, eltávolítja a CO2-t a levegőből, és nincs szüksége rovarirtó szerre, így környezetbarát megoldásként szolgál.

natasha tonic

She Made Me

A She Made Me fürdőruhák 100 százalékban pamutból készülnek. Míg a pamut nem mindig a legfenntarthatóbb bioanyag, hiszen a növénynek vízre és néha peszticidekre van szüksége, a She Made Me fürdőruhák kis tételben készülnek, kézművesek kötik Balin, akik környezetbarát és etikus körülmények között dolgoznak.

She Made Me

Forrás: Forbes Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!