Kastélyból a divathétre: királyi családok tagjai, akik betörtek a divatszakmába

2022. augusztus 30.
Míg Vilmos herceg feleségének, Katalinnak az élete meg van pecsételve leendő királynéként, addig a trónöröklési listákon hátrébb elhelyezkedő előkelőségeknek nem feltétlenül kell teljesen elkötelezniük magukat a koronának - sőt, karriert is építhetnek, például modellként vagy tervezőként.

Nem sok ember mondhatja el magáról, hogy egy uralkodói család tagja… azzal pedig még ennél is kevesebben büszkélkedhetnek, hogy mindeközben még a divatszakmában is a csúcsra törnek. Ők nem csupán stílusikonok, mint Diana hercegné, hanem modellként vagy tervezőként is beírták magukat a történelembe és a világ legnívósabb ruhamárkáival dolgozhatnak együtt. A listánkon szereplő személyek a kifutókat és a magazinok címlapjait is meghódították már több sikeres kampányban  – egyszóval folyamatosan ingáznak a kastélyok és a divathetek között.

Lady Kitty Spencer

Lady Kitty Spencer

Ralph Lauren egyenesen a világ legszebb lányának nevezte a néhai Diana hercegné unokahúgát, aki – bár Dél-Afrikában nevelkedett – mára foglalkoztatott brit modellé vált. A szereplés egyébként tényleg a vérében van, hiszen már egyéves korában címlapsztár lett az édesanyjával együtt. Később csatlakozott a Storm Model Managementhez, ahová olyan emberek szerződtek már, mint Cindy Crawford. Dolgozott a Dolce & Gabbana márkával, akik többek között a menyasszonyi ruháját tervezték, sétált a milánói divathét kifutóin és még a Bulgari is megválasztotta őt nagykövetnek. A Tatler magazin pedig egy olyan fiatal nőként hivatkozott rá, aki „aggodalom nélkül eszik és iszik, és azt állítja, hogy soha nem volt mérlege”. Mindemellett pszichológiát, politikát és angol irodalmat tanul, és 2021 óta Michael Lewis felesége.

Miklós dán herceg

Miklós dán herceg

Bár tény és való, hogy a médiában leginkább a brit királyi család tagjaira irányul a reflektorfény, mi most mégis Dánia, pontosabban a hercegük, a mindössze 22 éves Miklós felé fordítanánk azt. II. Margit dán királynő legidősebb unokája a Burberry és a Dior bemutatóin kezdhetett bele (modell)szárnyainak bontogatásába (olyan kollégák oldalán, mint például Cara Delevingne), és egyáltalán nem lepődünk meg azon, hogy sikerrel is járt, mivel kifejezetten különlegesek az arcvonásai.

Maria-Olympia görög–dán hercegnő

Maria-Olympia görög-dán hercegnő

A New York-i születésű hercegnő hatévesen az Egyesült Királyságba költözött, ahol a brit sajtó felnőttként hamar rá is aggatta az „it-girl” címkét – vagyis olyan nőként hivatkoztak rá, aki a társasági élete révén vált híressé. Mindezek ellenére szó sincs arról, hogy kizárólag a származására alapozott volna: a Diornál dolgozott gyakornokként, majd New Yorkba visszatérve fényképezést tanult. 2017-ben pedig már a kifutón is debütált az egykori görög király, Konstantin unokája – méghozzá a Dolce & Gabbana meghívására.

Pauline Ducruet

Pauline Ducruet

A néhai Grace Kelly monacói hercegné unokája is fejest ugrott a divat világába, csakúgy, mint annak idején az édesanyja, Stephanie monacói hercegnő. Ám az ő névjegyén a tervező szó (is) szerepel, 2018 óta pedig saját márkája is van, amely az Alter nevet kapta, és állandó résztvevője a párizsi divatheteknek. Legutóbb például egy Lulu fantázianevű, bő szabású inget dobott a piacra, ami ruhaként is hordható – ráadásul gyakorlatilag bármilyen alkalomra.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?