8 sztár, aki tanár volt, mielőtt híressé vált

2022. szeptember 02.
Hugh Jackman, Billy Crystal vagy Sting – mi a közös bennük? Igen, mind híresek. És mind valami egészen mást csináltak egykor, mint most... gyerekeket tanítottak!

Hugh Jackman

1987-ben Hugh Jackman az angliai Uppingham Schoolban dolgozott tornatanárként. A 2013-as zürichi filmfesztivál vörös szőnyegén futott össze egyik volt tanítványával, Rollo Ross riporterrel.

– Na, sikerült felkészítenem téged az életre? – kérdezte Jackman Rosstól.

„Örülök, hogy láttalak! És hogy nem mondtad, hogy dobjam le magam, és nyomjak húsz fekvőtámaszt, mint régen” – tweetelte Ross a találkozás után.

Liam Neeson

Liam Neeson, aki az angliai St Mary’s College-ban tanított, egyszer megütött egy diákot, aki késsel fenyegette, ezután kirúgták. „Ez a bizonyos gyerek nem akart lenyugodni, zavarta az egész osztályt. Így hát odamentem hozzá, és megkértem, hogy hagyja el a termet. A következő dolog az volt, hogy kést rántott rám. Nem kellett volna megütnöm, de fenyegetve éreztem magam” – nyilatkozta az ESPN-nek.

Jesse Williams

Jesse Williams különféle tantárgyakat tanított, mielőtt szerepet kapott A Grace Klinika sorozatban. Többnyire középiskolában tanított, de dolgozott óvodában és általános iskolai helyettesítő tanárként is.

„A középiskola a kedvencem, már csak azért is, mert képes vagyok kapcsolatot teremteni a diákokkal – mondta 2021-ben a PureWow-nak. – Azt hiszem, ez abból a tényből fakad, hogy a középiskola váltást jelentett, igazi útelágazást számomra is, és segített a helyes útra térni. De az óvoda is nagyon szórakoztató volt. Jobban felkészített a szülői szerepre, mint bármi más.”

Sheryl Crow

Sheryl Crow zenetanár volt, mielőtt híres énekesnő lett volna. 1984-ben szerzett diplomát zeneszerzésből, előadó-művészetből és tanári diplomát a Missouri Egyetemen. Két évig adott zeneórákat speciális igényű gyermekek számára, mielőtt Los Angelesbe költözött volna.

Sting

Sting (más néven Gordon Sumner) az 1970-es években a St Paul’s First Schoolban tanított Cramlingtonban, Angliában. A Northumbria Egyetemen szerzett tanári diplomát 1973-ban. Két évig dolgozott tanárként, mielőtt a The Police frontembere lett.

Mayim Bialik

Az egykori gyereksztár, Mayim Bialik főiskolai szintű biológia-, kémia- és idegtudomány-órákat tartott, mielőtt visszatért az Agymenők sorozatba.

2007-ben szerzett PhD-fokozatot idegtudományból a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetemen. Tudományos tudását később Amy Farrah Fowler idegtudósként kamatoztatta a filmben.

Billy Crystal

Billy Crystal helyettesítő tanárként dolgozott régi Long Island-i középiskolájában. „Az irodában ültem, napi 42,50 dollárt kerestem, és ha egy tanár távol volt, én helyettesítettem – mondta Crystal egy Oprah Winfrey-nek adott interjúban 2004-ben. – Az angoltól az autóelektromosságig mindent megtanítottam.”

Gene Simmons

Gene Simmons a Kissből egykor hatodik osztályos általános iskolai tanító volt New Yorkban. A Parade magazin egyik olvasójának kérdésére, hogy melyik munkaterület volt a nehezebb – a zene vagy a tanítás –, Simmons így válaszolt: „Attól függ, milyen magasra szeretnél eljutni. A zeneiparban sokkal nagyobb a jutalom, de a buktatók nagyon mélyek. Tanárként olyan közönség előtt állsz, amelynek tagjai esetleg ott sem akarnak lenni. Zenészként pedig olyan közönség előtt, amely a lábaid előtt hever.”

Forrás: Insider.com, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!