5 híresség, aki a mentális egészsége miatt kiszállt a közösségi médiából

2022. augusztus 29. |

Nemrég Tom Holland bejelentette, hogy hosszabb időre visszavonul a közösségi médiától, mivel károsnak tartja a mentális egészsége szempontjából. Nem csak ő döntött így a hírességek közül.

Biztos ismerős, amikor este azon kapod magad, hogy már vagy egy órája görgeted a hírfolyamot, megnézed az összes Facebook és Insta posztot. Hogy a TikTok-ot ne is említsük, ahol úgy repül az idő, hogy észre sem veszed, sokkal több időt töltöttél rajta, mint hitted. A hírességek sincsenek ezzel másként! Van, aki nemrég jelentette be, hogy kiszáll egy időre a social világból, van, aki régebben tartott hosszabb szünetet.

tom-holland

Tom Holland

A Budapesten randizgató Tom augusztus közepén jelentette be, hogy szünetet tart. Az Instagramján közzétett videóban, amelyet több mint 20 millióan néztek meg, a következőket mondta: „Szünetet tartok a közösségi médiában a mentális egészségem érdekében, mert az Instagramot és a Twittert túlzottan stimulálónak találom. Ezért úgy döntöttem, hogy törlöm az alkalmazást.”

Ennek ellenére a színész továbbra is támogat több jótékonysági szervezetet, amit a képaláírásban részletezett. Ezt írta: „Helló és viszlát… késztetést éreztem, hogy posztoljak ide, és a @stem4org-ról beszéljek. A Stem4 egyike annak a sok jótékonysági szervezetnek, amelyet a @thebrotherstrust rendkívül büszkén támogat – és szeretnék rávilágítani a munkájuk fontosságára.” A posztban azt kérte, hogy mindenki nézze meg a videóját, és ossza meg, mert szerinte a mentális egészségről beszélni kell.

selena-gomez

Selena Gomez

Az énekesnő, aki nemrég ünnepelte 30. születésnapját, régóta szószólója a mentális egészség védelmének. Még 2017-ben törölte Instagram-fiókját, miután azt feltörték. Azóta több helyen is elmesélte már, hogy hetente egyszer törli az alkalmazást a telefonjáról, merttúlzottan a szívére veszi a negatív kommenteket. Úgy érzi, a negatív megjegyzések bizonytalanná teszik.

millie-boby-brown

Millie Bobby Brown

A Stranger Things sztárja 2018-ban törölte a Twitter-fiókját, amikor trollok célpontjává vált. A fiatal színésznőről homofób feliratokat tartalmazó fotók készültek. 2022-ben aztán Millie, aki Elevent alakítja a Netflix sikersorozatában, a TikTok csatornáját is pihentette és kilépett a platformról. Bár nem nyilatkozott az okokról, de nagy valószínűséggel a gyülölködő és gyűlöletkeltő üzenetből lett elege.

Millie Bobby Brown így támogatja nőtársait

Millie Bobby Brown így támogatja nőtársait

Millie Bobby Brown bár mindössze 17 éves, hírnevét nagyon okosan használja: olyan ügyek mögé áll be, mint a női egyenjogúság. Legújabb Converse kollekciója is ennek szellemében született meg.

lizzo

Lizzo

Habár az amerikai énekesnőnek jelenleg van közösségi oldala, ahol testpozitív videókat és az önszeretetet népszerűsítő üzeneteket oszt meg rajongóival, a mentális egészsége védelmében gyakran törli az alkalmazásait. Még 2020-ban lépett le egy időre a közösségi platformokról, miután besokallt az „internetes zaklatóktól” és „túl sok trolltól”.

Az Instagramon nyilatkozta egyszer: „Most már eljutottam arra a pontra, hogy képes vagyok az internetes zaklatókat kizárni a fejemből. Ennek ellenére még mindig sok negatívumot látok.”

A szünet pontosan egy évig tartott, és akkor tért vissza a közösségi médiára, amikor megjelent Rumors című dala Cardi B-vel. Akkor ezt írta  Twitteren: „Hé, mindenki… hallom, felkapott vagyok, ezért úgy döntöttem, visszatérek ide… ​​mi hiányzik?”

harry-styles

Harry Styles

A One Direction egykori tagja, Harry Styles és Zayn Malik is rendszeresen tartottak szünetet az elmúlv években. Harry egyébként a közösségi médiát „szuper veszélyesnek” tartja, és egy interjúban, ahol a Timothée Chalamet-vel beszélgetett, elmondta, hogy a mentális egészsége miatt tartózkodik időnként a a social média világától. Az interjúban azt mondta: „Valaki egyszer úgy jellemezte nekem, mint egy házibulit, ahol három nagyszerű ember van, és 23 ember, aki egyáltalán nem kedves. Csak nem mennél el arra a bulira, igaz?”

Forrás: Marie Claire UK Fotó: Getty Images

Ezt is olvasd el!

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok