5 híresség, aki a mentális egészsége miatt kiszállt a közösségi médiából

2022. augusztus 29.
Nemrég Tom Holland bejelentette, hogy hosszabb időre visszavonul a közösségi médiától, mivel károsnak tartja a mentális egészsége szempontjából. Nem csak ő döntött így a hírességek közül.

Biztos ismerős, amikor este azon kapod magad, hogy már vagy egy órája görgeted a hírfolyamot, megnézed az összes Facebook és Insta posztot. Hogy a TikTok-ot ne is említsük, ahol úgy repül az idő, hogy észre sem veszed, sokkal több időt töltöttél rajta, mint hitted. A hírességek sincsenek ezzel másként! Van, aki nemrég jelentette be, hogy kiszáll egy időre a social világból, van, aki régebben tartott hosszabb szünetet.

tom-holland

Tom Holland

A Budapesten randizgató Tom augusztus közepén jelentette be, hogy szünetet tart. Az Instagramján közzétett videóban, amelyet több mint 20 millióan néztek meg, a következőket mondta: „Szünetet tartok a közösségi médiában a mentális egészségem érdekében, mert az Instagramot és a Twittert túlzottan stimulálónak találom. Ezért úgy döntöttem, hogy törlöm az alkalmazást.”

Ennek ellenére a színész továbbra is támogat több jótékonysági szervezetet, amit a képaláírásban részletezett. Ezt írta: „Helló és viszlát… késztetést éreztem, hogy posztoljak ide, és a @stem4org-ról beszéljek. A Stem4 egyike annak a sok jótékonysági szervezetnek, amelyet a @thebrotherstrust rendkívül büszkén támogat – és szeretnék rávilágítani a munkájuk fontosságára.” A posztban azt kérte, hogy mindenki nézze meg a videóját, és ossza meg, mert szerinte a mentális egészségről beszélni kell.

selena-gomez

Selena Gomez

Az énekesnő, aki nemrég ünnepelte 30. születésnapját, régóta szószólója a mentális egészség védelmének. Még 2017-ben törölte Instagram-fiókját, miután azt feltörték. Azóta több helyen is elmesélte már, hogy hetente egyszer törli az alkalmazást a telefonjáról, merttúlzottan a szívére veszi a negatív kommenteket. Úgy érzi, a negatív megjegyzések bizonytalanná teszik.

millie-boby-brown

Millie Bobby Brown

A Stranger Things sztárja 2018-ban törölte a Twitter-fiókját, amikor trollok célpontjává vált. A fiatal színésznőről homofób feliratokat tartalmazó fotók készültek. 2022-ben aztán Millie, aki Elevent alakítja a Netflix sikersorozatában, a TikTok csatornáját is pihentette és kilépett a platformról. Bár nem nyilatkozott az okokról, de nagy valószínűséggel a gyülölködő és gyűlöletkeltő üzenetből lett elege.

lizzo

Lizzo

Habár az amerikai énekesnőnek jelenleg van közösségi oldala, ahol testpozitív videókat és az önszeretetet népszerűsítő üzeneteket oszt meg rajongóival, a mentális egészsége védelmében gyakran törli az alkalmazásait. Még 2020-ban lépett le egy időre a közösségi platformokról, miután besokallt az „internetes zaklatóktól” és „túl sok trolltól”.

Az Instagramon nyilatkozta egyszer: „Most már eljutottam arra a pontra, hogy képes vagyok az internetes zaklatókat kizárni a fejemből. Ennek ellenére még mindig sok negatívumot látok.”

A szünet pontosan egy évig tartott, és akkor tért vissza a közösségi médiára, amikor megjelent Rumors című dala Cardi B-vel. Akkor ezt írta  Twitteren: „Hé, mindenki… hallom, felkapott vagyok, ezért úgy döntöttem, visszatérek ide… ​​mi hiányzik?”

harry-styles

Harry Styles

A One Direction egykori tagja, Harry Styles és Zayn Malik is rendszeresen tartottak szünetet az elmúlv években. Harry egyébként a közösségi médiát „szuper veszélyesnek” tartja, és egy interjúban, ahol a Timothée Chalamet-vel beszélgetett, elmondta, hogy a mentális egészsége miatt tartózkodik időnként a a social média világától. Az interjúban azt mondta: „Valaki egyszer úgy jellemezte nekem, mint egy házibulit, ahol három nagyszerű ember van, és 23 ember, aki egyáltalán nem kedves. Csak nem mennél el arra a bulira, igaz?”

Forrás: Marie Claire UK Fotó: Getty Images

Ezt is olvasd el!