Öltözködj úgy, mint egy kimerült angol nő a 2000-es években – és trendi leszel idén ősszel

2022. október 18.
Állandóan rohansz, és mintha sosem lenne időd megfelelően összeállítani az outfitjeidet? Ahogy lehűl az idő, minden koncepció nélkül csak egyre több réteget dobsz magadra? Akkor valójában most te vagy a legjobban öltözött nő egy őszi TikTok-trend szerint: minél inkább hasonlítasz egy 2000-es évekbeli, kimerült angol nőre, annál divatosabb vagy.

A Y2K, azaz a Year 2000 divat pillangós felsőivel, nyakkendős ingjeivel és rakott miniszoknyáival uralta az elmúlt hónapokat. A trendhez az ihletet olyan klasszikus filmekből merítették, mint a Clueless és a Mean Girls, legújabban pedig az őrületet a pink szín kezdte uralni a Barbiecore mánia miatt. A Y2K stílus nyáron született, így az évszakváltás némi problémát okozott számára – és pontosan itt jött képbe az új inspiráció, a kimerült angol nő stílusa. Lényegében a Y2K újrafelhasználásáról van szó – a 2000-es évek darabjait bizonyára már eltettük a szekrények mélyére –,  most azonban újra elő- és felvehetjük őket.

tiktok-trend-no

Az ausztrál Russh divatmagazin a TikTokon olyan hírességekkel alkotta meg a trendet, mint Kate Winslet, Keira Knightley és Renée Zellweger. Ők mind a 2000-es évek ikonikus filmjeiben játszottak középosztálybeli angol nőket, a jelenetekben csak magukra kaptak valamit, és már siettek is az ajtóhoz – így született a „rohanós kinézet”. A magazin kiemelte a ruhadarabok különbözőségét, emellett a rétegek fontosságát. A sálak, kardigánok, mellények kötelezőek, de a midi szoknyák és a magas szárú csizmák sem árthatnak. A lényeg, hogy semmi se tűnjön kitaláltnak és összetettnek!

A hatás abban rejlik, hogy az angol középosztálybeli, dolgozó lány kócos, de ezzel együtt szellemes is. A szépségápolás szempontjából is egyszerű. Retró hajcsattal rögzített, felcsavart haj és egy gyors ajakbalzsam? Tökéletes választás. És hogy hogyan egészítsük ki? Például egy mandzsettába gyűrt zsebkendővel, vászontáskával és színes nyakláncokkal.

Eljött az ideje annak, hogy a nagyon precízen megálmodott outfiteket kicsit félre tegyük, és helyet adjunk a „kimerült, rohanós” kinézetnek!

Szerző: Bognár Anna Borbála Forrás: Popsugar

Ezt már olvastad?