Helen Mirren és Katalin hercegné közös gardróbból öltözik

2022. október 24.
Meglepő, de Katalin hercegné és Helen Mirren sokkal többször öltözik össze, mint azt gondolnánk.

Helen Mirren többször bújt már történelmi személyek bőrébe a filmvásznon. Talán a legemlékezetesebb ilyen filmje A királynő volt, melyben II. Erzsébetet alakította, de ő volt Nagy Katalin is az HBO sorozatában.  Ő egyébként az egyetlen olyan színésznő, aki I. és II. Erzsébet királynőt is megszemélyesítette a filmvásznon. Különös tény róla, hogy bár 1996-ban II. Erzsébet kitüntette volna, ő visszautasította azt. Csak 2003-ban mondott igent az udvarnak, s azóta Dame Helen Mirren a hivatalos neve.

De Helen Mirren nem csak filmeken és kitüntetéseken keresztül kapcsolódik a királyi családhoz. Szemfüles rajongók észrevehették már, hogy a színésznő gyakran visel olyan ruhát vagy éppen kiegészítőt, amelyet a brit királyi család tagjai. Van például egy olyan zöld alapon fehér virágos Suzannah midi ruhája, melyet Zsófia wessexi grófné is gyakran visel. De a pöttyös darabokért is éppen annyira odáig van, mint Katalin walesi hercegné.

Katalin hercegné például 2022-ben az ascoti derbin viselte ezt a pöttyös Alessandra Rich ruhát, amihez egy Sally-Ann Provan kalapot választott. Ugyanezt a ruhát választotta Helen Mirren is 2020-ban a L’Oréal egyik rendezvényén.

Katalin hercegné és Helen Mirren pöttyös ruhában

Katalin hercegné és Helen Mirren pöttyös ruhában

A walesi hercegné 2018-ban Meghan Markle társaságában látogatott el Wimbledonba. Akkor a Jenny Packham ruhájához a Dolce&Gabbana Sicily névre keresztelt táskáját választotta. Ugyanennek a modellnek egy kisebb verzióját vitte magával fekete színben Helen Mirren még 2012-ben a Hitchcock premierjére.

Katalin hercegné és Helen Mirren közös táska

De nemcsak Katalinnal, hanem annak húgával, Pippával is gyakran összeöltözik Helen Mirren. Ez például egy Suzannah márkájú kabátruha, amit egy év különbséggel viseltek.

Helen Mirren és Pippa Middleton

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!