Ők a 96 éves II. Erzsébet királynő kedvenc rokonai

2022. április 21.
Idén ünnepelte uralkodásának 70. évfordulóját, most pedig 96. születésnapjára készülnek a palotában. Az ilyen jeles napokról sosem hiányozhatnak az angol királyi család azon tagjai, akik különleges kapcsolatot ápolnak a királynővel. Nézd meg, kik állnak hozzá legközelebb!

A legtöbben valószínűleg Vilmos herceg és Katalin hercegné nevét vágnák rá válaszként arra a kérdésre, hogy kik lehetnek a születésnapos II. Erzsébet királynő kedvenc családtagjai. Tagadhatatlan, hogy közel állnak egymáshoz és egyáltalán nem viharos a kapcsolatuk, mégsem ők azok a rokonok, akik a legközelebb állnak az uralkodóhoz.

II. Erzsébet királynő

Zara és Mike Tindall

Zara II. Erzsébet királynő unokája, a sokszor különcnek mondott Anna hercegnő és volt férje, Mark Phillips hamarosan 40 éves lánya. Szülei nem kértek a felkínált nemesi rangokból, így nem részesül rendszeres anyagi támogatásban sem. Az angol rögbiválogatott kapitánya, Mike Tindall lett a férje és három gyermekének apja, akit szintén bizalmába fogadott a királynő. 

Abban, hogy remekül szót értenek, nagy szerepe van annak, hogy imádják a lovakat és a lovas sportokat, illetve hogy szeretnek nagyokat nevetni. Egy, az uralkodóhoz közeli személy elmondta, hogy II. Erzsébet királynőnek harmonikus a kapcsolata Vilmos herceggel és feleségével is, de közöttük nem működik annyira a kémia, mint a Tindall házaspárnál. 

Zara és Mike TIndall

Zsófia wessexi grófné

A királynő legkisebb fia, Eduárd wessexi gróf feleségét, Zsófiát is nagyon megkedvelte az évek során. Úgy hírlik, hogy közöttük sokkal nagyobb az összhang, mint II. Erzsébet királynő és az idén 75. születésnapját ünneplő Kamilla hercegné közt. Zsófia olyan a királynőnek, mintha a lánya lenne, annyira közel állnak egymáshoz” – árulta el róluk a királyi család egyik közeli munkatársa. 

Hogy mivel érdemelte ki Zsófia ezt a kiemelt figyelmet? Robert Jobson, a királyi család önéletrajzírója szerint azzal, hogy mindig is nagyon ügyel a diszkrécióra, szívesebben húzódik a háttérbe magamutogatás helyett, és aktívan részt vesz az angol királyi család hivatalos elfoglaltságain. „Zsófia az élő példa arra, hogy az angol királyi családban egy kívülről érkező házastárs is méltóvá válhat a nemesi címre” – részletezte Jobson, aki azt is hozzátette, hogy a különféle családi eseményekről mindig az utolsók között indul haza Eduárd wessexi gróf és szeretett felesége.

II. Erzsébet királynő és Zsófia wessexi grófné

Lady Sarah Chatto

Unokahúga, Lady Sarah Chatto is a királynő egyik bizalmasa, aki II. Erzsébet húgának, Margit hercegnőnek a lánya. Sarah mindig elkíséri 96 éves nagynénjét a Skóciában található Balmoral-kastélyba, az pedig, hogy ilyen jól szót értenek, a következők miatt lehetséges: mindketten nagyon kötelességtudók, elköteleződők és kitartók, ugyanakkor hatalmasakat szoktak együtt nevetni. Lady Sarah Chatto életének egyik legfontosabb jelszava az egyszerűség: boldogan jár gyalog a dolgos hétköznapokon, és Londonban sem riad vissza attól, hogy tömegközlekedési eszközökön utazzon, pont mint bárki más.

Lady Sarah Chatto

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?