10 műszőrme kabát, hogy stílusosan teljenek a tél leghidegebb napjai

2023. január 30.
Téli gardróbunk éke lehet egy műszőrme kabát, mutatunk most tízet is, amik elcsavarhatják a fejedet.

A műszőrme kabátok igazi statement darabok, amik tényleg olyan melegek, mint amilyennek tűnnek, és mellé még roppant stílusosak is. Viselni tudni kell őket, ám érdemes bővíteni velük a repertoárt, eleganciájuk nem lesz túl sok hétköznapi szettekhez sem.

Épp ellenkezőleg. Feltűnőségük okán akkor járunk a legjobban, ha letisztult vonalú, színben harmonizáló ruhákhoz viseljük a műszőrme kabátot. Még egy harsány darab könnyen túlzóvá teheti az összhatást, érvényes ez a kiegészítőkre is. Ettől még persze együttes viselésük nem tilos, csak jól nézzük meg, mit mivel társítunk.

Remekül mutat farmerhez, emeli a casual szettek nívóját, ám a kifejezetten sportos outfitekkel, melegítőkkel már túl nagy a kontraszt, esetükben maradjunk inkább a pufikabátoknál.

műszőrmés szett

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

A bő, oversize fazonok a műszőrme bundák esetén is divatosak, túlzásba azonban nem érdemes esni e tekintetben sem. Egy bunda már önmagában is karakteres, az alkatot erősítő darab, a túl bő szabás könnyen maga alá temethet. Ugyanígy a bunda hosszát is gondoljuk át. Gyönyörű maxifazonok vannak az üzletekben, ám a kabát volumenén óriásit dob, ne úgy nézzünk ki, mint egy subájába veszett juhász.

bordó bundás street style szett

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Jó hír, hogy számtalan színben és mintában divatos a műszőrme kabát, visszafogott bézseket és élénk bordókat, vagy épp állatmintásakat egyaránt találunk. Vásárlás előtt gondoljuk át, milyen téli szettekhez viselnénk őket. Ha jellemzően mintás ruhákat hordunk, érdemesebb egyszínű, árnyalatában harmonizáló kabátot választani, fordított esetben azonban akár egy látványos mintával készült darab is jól mutathat.

3 fotó megtekintése

Ha kedvet kaptál a műszőrme bundához, mutatunk tízet a márkák aktuális kínálatából, amik kedvedre valók lehetnek.

COS 250 €

Frieda & Freddies – answear.hu 93 990 Ft

Michael Michael Kors 174 000 Ft

Parfois 25 995 Ft

Sportmax 386 190 Ft

Stella McCartney 2500 €

Marie Lund – Van Graaf 39 990 Ft

BOSS – answear.hu 156 990 Ft

Desigual 60 893 Ft

Zara 59 995 Ft