Diana hercegné ihlette az új Jacquemus kollekciót

2023. június 28.
A luxus divatház Versailles-ban mutatta be pazar őszi kollekcióját. A show nemcsak a helyszín miatt volt pompás, de a ruháktól is elállt a nagyközönség lélegzete.

Simon Porte Jacquemus sztárdesigner Dél-Franciaországba vitte legújabb, 2023-as őszi, Le Chouchou kollekcióját, amit a vendégek a Kis Velencének is nevezett Grand Canalon csónakázva nézhettek meg. Az első sorban olyan hírességek kaptak helyet, mint Victoria és David Beckham, Eva Longoria, Monica Bellucci, Emily Ratajkowski, Claire Foy, Laetitia Casta és Law Roach, Zendaya egykori stylistja.

A tervező a bemutató előtt elárulta, gyerekkori álma vált valóra ezzel a show-val, a felvonultatott ruhák bár szakítanak a klasszikus versailles-i stílussal, azok sziluettjei, a virágminta, a csipke és a masni rendre visszaköszön, a tradicionális elemeket rövid szoknyákkal, fehérneműnek tűnő áttetsző felsőkkel, szögletes orrú cipellőkkel, térdig érő zoknikkal kombinálta.

Jacquemus elmondta, tervezéskor Diana hercegné is nagy hatással volt rá, ami a hercegné legendás bosszúruhájának szabásmintájában, híres zafír nyakékének és eljegyzési gyűrűjének másolataiban érhető tetten, de visszaköszön menyasszonyi ruhájának puffos ujjkialakítása is.

Kattints a képre és nézd meg a galériát!

8 fotó megtekintése

A kollekció néhány összeállítása más irányt vett, Gigi Hadid ruhája például egészen áttetsző volt, masnikba kötött vékony pántok tartották össze, ami sokat láttatott. Imaan Hammam holland szuprmodell egy strukturált blézert és buborékos shortot viselt, amit ugyancsak Diana hercegné egy 1987-es szoknyája inspirált, amit még Cannes-ban viselt. 

Nézd meg a bemutatót videón!

Forrás: Harper’s Bazaar Fotó: Getty Images