Kiderült: ez a magyar divattervező készítette Palvin Barbi menyecskeruháját

2023. július 19.
Az amerikai Vogue magazin lerántotta a leplet: vaskos cikket közölt a magyar modell és párja, Dylan Sprouse esküvői ceremóniájának részleteiről. Ebből az is kiderült, hogy a menyecskeruha elkészítésére Merő Péter divattervezőt kérték fel.
palvin-barbara-dylan-sprouse

A Vogue bemutatja azt a Vivienne Westwood menyasszonyi ruhát is, amelyben Palvin Barbit oltár elé vezette szíve választottja. A lapnak adott interjú szerint az átünnepelt éjszakán magyar szokás szerint menyecskeruhát is magára öltött, amelyet mindenképpen egy hazai tervezővel szeretett volna elkészíttetni. Így esett a választásuk a nemzetközileg is elismert Merő Péterre, hogy álmodjon meg a modellnek egy piros/vörös ruhácskát.  

„A legnagyobb titoktartás mellett egyeztettük le a legapróbb részleteket is” – nyilatkozta a magyar divattervező, aki nem először dolgozott együtt a nemzetközi modellszakmában elismert magyar szépséggel. „Kezdettől fogva nagy volt az összhang közöttünk, éreztem, hogy Barbi tökéletesen megbízik bennem” – árult el részleteket Merő Péter a teljes diszkrécióval zajló próbafolyamatról. Az is kiderült, hogy minden egyes öltözethez más és más, erre az alkalomra készült Jimmy Choo cipő dukált.

A világhírű cipőmárka alapítójával egyébként néhány hónapja Bangkokban találkozott a magyar divattervező, amikor tőle vehette át a Thai Silk Fashion Week alkotóinak 2. helyezettjének járó díjat. Akkor Merő Péter 62 ország indulói közül jutott fel a dobogóra a divatversenyre készült kreációjának köszönhetően. 

Hogy akkor tudtak-e már arról, hogy Palvin Barbi esküvője kapcsán lesz a következő közös munkájuk, arról már nem árult el részleteket a divattervező.

Fotó: Getty Images