Éterien vagány: a 77 éves Cher legszebb fiatalkori szettjei

2024. április 02.
Cher hétfő este elnyerte az iHeart Radio Awards Icon-díját, mellyel a sztár évtizedes karrierje előtt tisztelegtek. Mi most egy divat-összeállítással köszöntjük az énekesnőt.
Cher és fiatal fiúja között nem is lehetne nagyobb a szerelem

A 2024-es iHeart Radio díjátadóján a 77 éves Chernek ajándékozták az Icon Awardot, vagyis „ikon díjat”, amivel méltó módon díjazták a zene királynőjét. A még mindig ragyogó Cher elképesztő módon, hat évtizedes zenei karriert tudhat maga mögött, köztük olyan világhírű slágerekkel, mint a Believe.

Cher a tőle megszokott „signature” külsővel jelent meg a hétfő esti díjátadón: hosszú fekete haját loknikba göndörítette, és egy túlméretezett strasszokkal kirakott elképesztő fekete ruhát viselt. Cher karrierje 16 éves korában indult, nem sokkal azután, hogy Los Angeles-be költözött és megismerkedett ikonikus párjával, Sonny Bonóval. Az áttörést jelentő első közös slágerük az 1965-ben debütáló I Got You Babe volt, amiből több mint 3 millió példány kelt el annak idején.

1975-ben aztán Cher elvált Sonny Bonótól és néhány évvel később kidobta első egyéni diszkóalbumát, a Take Me Home-ot. Zenei karrierje azonban leginkább 1987-től éledt újra, amikor újra visszatért a rockosabb hangzásokhoz – először a Cher, majd a Heart of Stone és a Love Hurts albumokkal.

Cher lenyűgözően hosszú és változatos karrierje során az öltözködése terén is kipróbált jó néhány trendet, miközben mindig képes volt megőrizni jellemző stílusjegyeit. Az éjfekete haj, a nőies, mégis vagány szettek végigkísérték Cher 60 éves karrierjét, jónéhány ikonikus lookot eredményezve. Az életműdíj alkalmából összegyűjtöttük az énekesnő legemlékezetesebb szettjeit.

Cher legszebb fiatalkori szettjei

1. Cher 1968-ban, otthonában

A fiatal sztár laza, mégis nőies szettje jól megmutatja, miben áll Cher különleges képessége: az énekesnő vitathatatlanul követi a ’60-as, ’70-es évek divatját, mégis képes egyedi aurával megtölteni a darabokat.

2. Az ikonikus frizura előtt

Ez a csodaszép fotó 1971-ben készült Cherről: az énekesnőt legtöbbször hosszú, kibontott hajjal vagy jellegzetes Kleopátra-frizurájával láthattuk. De ezzel a különleges hajviselettel és statement ékszereivel még az egyszerű garbót is különlegessé változtatta.

3. Cher ikonikus Kleopátra-korszaka

Cher gyakran megidézte az ikonikus ókori királynőt frizurájával és szettjeivel – hol egészen direkt módon, hol finomabban. Mi most két kedvenc lookunkat is kiválasztottuk:

4. Cher és a disco-glam korszak

Egy időre Chert is megérintette a diszkó csillogása: ekkor váltott óriási bongyor hajra, és persze jó néhány csillogó outfitet is felpróbált. Rövidesen azonban visszatért vagányabb, rockosabb hangzásához – és stílusához is.

5. Ragyogás a Met-gálán

Egyszerűen nem tudunk betelni Cher csoda szép Met-gála szettjével, ezzel a kristályokkal rakott fekete-arany darabbal. A különleges fülbevalók elképesztően egyedivé és szexivé teszik az összhatást – nem is kérdés, hogy Cher igazi femme fatale!

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images