Ezek Manolo Blahnik kedvenc cipői az 50 éves karrierjéből 

2024. május 27.
Manolo Blahnik cipői szerte a világon ismertek és olyan nagy nevek sétáltak az általa készített lábbelikben, mint Diana hercegnő és Sarah Jessica Parker. Megmutatjuk a divatlegenda kedvenc cipőit az 50 éves karrierjéből!
Ezek Manolo Blahnik kedvenc cipői az 50 éves karrierjéből 
  • Manolo Blahnik spanyol divattervező a névadója, valamint alapítója a csúcskategóriás cipőmárkának.
  • A Szex és New Yorknak is köszönhető a népszerűsége, hiszen Carrie Bradshaw több alkalommal is Manolo cipőt viselt a sorozatban. 
  • Elhoztuk Manolo Blahnik kedvenc cipőit az 50 éves karrierjéből

Manolo Blahnik már gyerekként is nagy rajongója volt a divatnak. Imádta, hogy az édesanyja elegánsan öltözött, maga tervezte és készítette a cipőit. Előszeretettel forgatta a divatlapokat, és még a csokoládé alufóliapapírjából is cipőket formázott a kertjükben lévő gyíkok számára.

Azonban Manolo Blahnik csak azután döntött úgy, hogy cipőkészítéssel fog foglalkozni, miután évekkel később találkozott Diana Vreelanddal, az amerikai Vogue főszerkesztőjével. „A divat és a lábbelik iránti érdeklődésem már kiskoromban megmutatkozott, de Mrs. Vreeland volt az, aki azt tanácsolta, hogy készítsek cipőt – és így tettem” – mondja a Vogue-nak.

A többi, ahogy mondani szokás, már történelem, és Manolo Blahnik alkotásait Diana walesi hercegnőtől kezdve Sarah Jessica Parkerig mindenki viselte (Carrie Bradshaw karakterén kívül is). „Szeretem nézni, hogy az emberek a cipőmet hordják, de én egyszerű cipőtervező vagyok, nem márka. Azt csinálom, amit szeretek, és továbbra is ezt fogom tenni” – szerénykedett Manolo Blahnik.

Lássuk melyek Manolo Blahnik kedvenc cipői az elmúlt öt évtizedre visszatekintve:

1. Az Antoinette cipő

„Nagyon büszke vagyok a cipőkre, amelyeket Sofia Coppola Marie Antoinette című filmjéhez készítettem. Nagyon szórakoztató volt vele és Milena Canonero jelmeztervezővel dolgozni. A design egy történelmi udvari cipőn alapul, de megnyújtott sarokkal és nyelvvel, hogy modern legyen. Azt hiszem, Marie Antoinette ezt viselné, ha ma élne. Nyilvánvalóan több mint 3000 pár cipője volt” – mondja Manolo Blahnik

Manolo Blahnik cipőt viselt Kirsten Dunst a Marie Antoinette forgatásán

Manolo Blahnik cipőt viselt Kirsten Dunst a Marie Antoinette forgatásán

2. A BB cipő

„Ezt a cipőt Brigitte Bardot-ról neveztem el” – meséli Manolo Blahnik. „Tudtam, hogy ez a stílus több gyűjteményben is megjelenhet, ezért volt értelme valakiről elnevezni, akit csodáltam. Brigitte mindig is ihletforrás maradt számomra. Természetes, nőies és gyönyörű.” 

Diana hercegnő Manolo Blahnik cipőben

Diana hercegnő Manolo Blahnik cipőben

3. A Campari cipő

„A 90-es években sok barokk cipőt terveztem, köztük a Camparit, ami az egyik kedvencem. Engem egy kép ihletett meg, amit Corinne Day készített Kate Mossról 1990-ben, és ami annak a korszaknak a lányos, természetes szépségét jellemezte. Még mindig lenyűgöz azon a képen. Vettem egy klasszikus Mary Jane-t, és szexissé tettem: hegyes orr, magas sarkú, fekete lakk grosgrain díszítéssel. Annyira vicces, hogy Kate végül a brit Vogue-ban ezt a cipőt viselte, amit lényegében ő inspirált” – mondja Manolo Blahnik.

Kate Moss Manolo Blahnik cipőben

Kate Moss Manolo Blahnik cipőben

4. A Maysale cipő

„Ezt a cipőt eredetileg Salemnek hívták, mert a Mayfloweren Amerikába utazó zarándokok által viselt gallér és mandzsetta ihlette” – magyarázza Manolo Blahnik. „Isaac Mizrahi 1991-es tavaszi/nyári kollekciójához terveztem, és ugyanebben az évben Madonna a cannes-i filmfesztiválon viselt egy párat. Ezek után hirtelen mindenki ilyen cipőt akart. Linda Evangelista különféle színekben rendelt. A Maysale  a kedvenc cipőtípusaim. Egyszerűen imádom azt a hangot, amit séta közben adnak ki.” 

Hailey Bieber Manolo Blahnik cipőben

Hailey Bieber Manolo Blahnik cipőben

5. A Carolyne cipő

„1986-ban terveztem ezt a stílust”  emlékszik vissza Manolo Blahnik. „Carolyne Roehm művész ihlette, aki nagyon elegáns és nagyon csinos volt, és Carolyn Bessette-Kennedy viselte, aki egy egész napot töltött a boltban, és folyamatosan csak beszélt! Ez egy kényelmes cipő, ami nem tartozik egyetlen korszakhoz sem – ezt nevezem örök cipőnek. Mindig modern. Tökéletesen néz ki mindenhol.” 

Zoë Kravitz Manolo Blahnik cipőben

Zoë Kravitz Manolo Blahnik cipőben

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images