A 10 legemlékezetesebb Gucci ruha, amit a sztárok valaha viseltek

2024. június 28.
A sztárok és a Gucci kapcsolata a 90-es években kezdődött és azóta is elválaszthatatlanok! Megmutatjuk a Gucci történelmének 10 legemlékezetesebb ruháját, amiben valaha is feszítettek a hírességek a vörös szőnyeges eseményeken.
A 10 legemlékezetesebb Gucci ruha, amit a sztárok valaha viseltek
  • A Gucci vörös szőnyeges dominanciája akkor kezdődött el, amikor Tom Ford 1994-ben kreatív igazgató lett a cégnél. Ford merész, vadiúj dizájnjai elkápráztatta a hírességeket.
  • Olyan sztárok jelentek meg az évek folyamán Gucciban, mint Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez vagy éppen Charlize Theron.
  • Megmutatjuk azokat a legemlékezetesebb Gucci ruhákat, amiket sztárok viseltek.

Guccio Gucci eredetileg nyeregkészítéssel foglalkozott, és 1923-ban nyitotta meg Firenzében az erre szakosodott üzletét. 1947-től kezdett cipőket is gyártani. Az alapító 1953-as halála után érkezett Tom Ford, aki elhozta a Gucci második virágkorát és a sztárok előszeretettel viselték kreációit. Őt Frida Giannini követte, aki felerősítette a csillogást, amikor megalkotta a diszkó ihlette, metálos ragyogást, ami visszaköszönt Keira Knightley ruháján is.

Napjainkban is imádják a sztárok az új kreatív igazgató, Alessandro Michele alkotásait. A színekkel, mintákkal és az 1960-as és 1970-es évekre való utalásokkal teli munkái megidézték a múlt csillogását. A vintage szerelmesei, mint Dakota Johnson vagy épp Harry Styles is büszkén feszített Gucciban a vörös szőnyeges események alkalmával.  

Lássuk minden idők 10 legemlékezetesebb Gucci ruháját, amit valaha is viseltek a sztárok:

1996: Gwyneth Paltrow Gucci ruhában

Gwyneth Paltrow rubinszínű, bársonyból készült Gucci öltönye, amit az MTV Video Music Awardson viselt, egy életre beleivódott az emlékezetünkbe. Ez a szett rendkívül elegáns és stílusos külsőt kölcsönzött a színésznőnek.

Gwyneth Paltrow vörös Gucci ruhában

Gwyneth Paltrow vörös Gucci ruhában

1999: Jennifer Lopez Gucci ruhában

A díva Gucci ruhája tökéletesen prezentálta a korszak diszkólázát ebben a merész, mélyen dekoltált, csillogó ruhában, amiben a Vogue/VH1 Fashion Awardson jelent meg.

Jennifer Lopez csillogó Gucci ruhában

Jennifer Lopez csillogó Gucci ruhában

2003: Halle Berry Gucci ruhában

A színésznő káprázatosan festett a redőzött, élénk narancssárga selyemruhában, amit a Gothika premierjén viselt.

Halle Berry narancssárga Gucci ruhában

Halle Berry narancssárga Gucci ruhában

2004: Charlize Theron Gucci ruhában

A 76. Oscar-díjátadón viselte a színésznő ezt csillogó pántos Gucci ruhát, ami kifejezetten hasonlít Marilyn Monroe ikonikus gyöngyökkel borított ruhájára. 

Charlize Theron csillogó Gucci ruhában

Charlize Theron csillogó Gucci ruhában

2006: Keira Knightley Gucci ruhában

Keira Knightley a Karib-tenger kalózai 2. részének premierjén mindenkit letaglózott az aranyszínű Gucci ruhájában. A vaskos bőröv a derekán, a mély dekoltázs és a combig érő hasíték épp eleget mutatott ahhoz, hogy szemernyi kétségünk se legyen afelől, hogy a színésznőnek tökéletes teste van.

2006: Keira Knightley arany színű Gucci ruhában

2006: Keira Knightley aranyszínű Gucci ruhában

2016: Cate Blanchett Gucci ruhában

Cate Blanchett ebben az elefántcsont és fekete selyemruhában lépett a vörös szőnyegre a Brit Filmintézet londoni vacsoráján, ezzel bizonyítva, hogy a világ egyik legjobban öltözött színésznője. 

Cate Blanchett Gucci ruhában a Brit Filmintézet londoni vacsoráján

Cate Blanchett Gucci ruhában a Brit Filmintézet londoni vacsoráján

2019: Jared Leto Gucci ruhában

Jared Leto egy életre beírta magát a Met-gála történelmébe azzal, hogy a saját fejével jelent meg az eseményen! Maga a fej majdnem teljesen el is lopta a show-t, pedig fantasztikus szerelésben érkezett a gálára, egy hosszú ujjú, vörös selyemruhában, amit gyémántkirakás díszített.

Jared Leto Gucci ruhában a saját fejével a kezében

Jared Leto Gucci ruhában a saját fejével a kezében

2020: Harry Styles Gucci ruhában

Harry Styles nemcsak popsztár, hanem divatikon is, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a BRIT Awardson viselt barna Gucci öltönye, amihez galléros inget, lila gyapjúpulóvert párosított, mint egy angol úriember, csak éppenséggel még egy gyöngysorral is megfejelte a szettjét.

Harry Styles Gucci ruhában a BRIT Awards-on

Harry Styles Gucci ruhában a BRIT Awardson

2021: Dakota Johnson Gucci ruhában

Dakota Johnson a velencei filmfesztiválon lélegzetelállítóan festett a kristályokkal kirakott Gucci ruhájában. Ugyanakkor kristályok ide vagy oda, a ruha nem sokat bízott a képzeletre!

Dakota Johnson kristályokkal díszített Gucci ruhában

Dakota Johnson kristályokkal díszített Gucci ruhában

2021: Lady Gaga Gucci ruhában

Drámaian festett Lady Gaga A Gucci-ház premierjén a hosszú lila ruhájában, és az extravaganciájáról híres díva fekete kesztyűkkel, combfixszel és fekete csizmával turbózta fel megjelenését.

Lady Gaga lila Gucci ruhában

Lady Gaga lila Gucci ruhában

Forrás: Vogue, Fotók: Getty Images