Vilmos herceg csúnyán cserben hagyta Kamilla királynét

2024. február 27.
Vilmos herceg váratlanul lemondta a Kamilla királynéval közös nyilvános eseményt – a motivációi egyelőre még nem tisztázottak, a herceg személyes okokra hivatkozott.
Vilmos herceg beszélt Károly király betegségéről

Február 27-én megemlékezést tartottak a Windsor kastélyban II. Konstantin görög király tiszteletére, Vilmos herceg azonban végül nem jelent meg a Kamilla királyné által celebrált eseményen. A 41 éves Vilmos az eredeti tervek szerint beszédet is mondott volna az eseményen, ám a trónörökös végül telefonon közölte a görög királyi családdal, hogy „személyes okokból” mégsem tud részt venni a megemlékezésen.

Az egyelőre nem tiszta, hogy Vilmos herceg pontosan miért is mondta le az eseményt, ráadásul eléggé az utolsó pillanatban – ezzel cserben hagyva a királynét, Kamillát is. A palota csupán annyit volt hajlandó tisztázni, hogy Katalin hercegné egészségével minden rendben van (nemrégiben kisebb hasi műtéten esett át), vagyis úgy tűnik, Vilmos hercegnek nem felesége állapota miatt kellett kihagynia a rendezvényt.

Vilmos herceg és Kamilla beszélget

Vilmos herceg és Kamilla 2022 júniusában (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Rejtélyes indok

Ezek után felmerül a kérdés, hogy vajon mi késztethette Vilmost távolmaradásra? Nem kizárt, hogy konfliktusba keveredett Kamilla királynéval, de az is elképzelhető, hogy rákbeteg édesapja, Károly király szorult hirtelen a segítségére. Az elmúlt időszakban többször is felröppent a pletyka, hogy feszültség lehet Vilmosék és Kamilla között, bár ezzel kapcsolatban még nem derültek ki konkrét részletek. Mindez persze egyelőre még csak spekuláció, mindenesetre eléggé meglepő, hogy a kötelességtudó Vilmos herceg az utolsó pillanatban és ennyire homályos okokra hivatkozva hagyott ki egy ilyen fontos protokolleseményt.

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images