Vilmos hercegből hamarosan király lehet?

2024. április 09.
Vilmos hercegből hamarosan király lehet, még sosem volt ennyire közel ahhoz, hogy trónra kerüljön – állítja egy királyi tudósító.
Vilmos hercegből hamarosan király lehet

Vilmos herceg „ijesztő közelségbe” kerül a trónhoz III. Károly király rákja miatt – mondja Tina Brown királyi tudósító, szerkesztő és szakértő. Egy nemrégiben a The New York Timesnak írt véleménycikkében Brown arról írt, hogy édesapja betegsége miatt a 41 éves trónörökösből akár hamarosan király is lehet.

„Úgy tudom, hogy ennek a lehetősége erős szorongást kelt bennük” – fogalmazott Brown Vilmosra és Katalinra utalva, akik hamarosan a monarchia fejévé válhatnak. A szerző kifejtette, hogy a házaspár hosszú éveken át abban reménykedett, hogy gyermekeiket nem kell a nyilvánosság előtt nevelniük, de a trónra lépés mindent megváltoztathat.

Károly király prosztatarák-kezelését a Buckingham-palota jelentette be egy közleményben február elején, de a betegséggel kapcsolatos részletekről nem sok információt árultak el. Több mint egy hónappal később egy videóüzenetben Katalin hercegné is bejelentette, hogy rákot diagnosztizáltak nála, miután januárban hasi műtéten esett át Londonban, és arról is beszélt, hogy jelenleg egy megelőző kemoterápiás kúrán vesz részt.

A nagy kérdés az, hogy amennyiben Károly király tényleg lemond a trónról a betegsége miatt, akkor a változásokkal járó stressz hogyan hat majd Katalin hercegné egészségére és a család életére.

Forrás: US Weekly, Fotó: Getty Images