Vilmos herceg három hétig titkolózott Katalin előtt, és nagyon félt, hogy baj lesz

2024. április 22.
Vilmos herceg hetekig titkolózott a felesége előtt, és nagyon félt, hogy kiderül, mit rejteget. Attól tartott, baj lesz belőle, ha Katalin megtudja az igazat.
Vilmos herceg három hétig titkolózott Katalin előtt, és nagyon félt, hogy baj lesz

Vilmos herceg lerántotta a leplet egy nagy titokról, amit három hétig kellett rejtegetnie Katalin hercegné előtt. A trónörökös és felesége 2010 novemberében jelentették be eljegyzésüket, de a kapcsolatuk azóta is az egész világot lázban tartja, akárcsak bármilyen más téma, ami az angol királyi családdal kapcsolatos. A walesi herceg és hercegné házassága ráadásul tényleg mindig reflektorfényben van, pláne most a napokban, hiszen április 29-én ünneplik 13. házassági évfordulójukat.

Robert Hardman királyi szakértő azt mondja Katalin és Vilmos eljegyzésének bejelentéséről, hogy hónapokig tartó várakozás előzte meg. „Amikor egy királyi pár bejelenti, hogy megtörtént az eljegyzés, le vagyunk nyűgözve mindentől, a ruhatervezéstől kezdve egészen addig, hogy kik lesznek a koszorúslányok és a vőfély, és hol fogjuk tudni megnézni az esküvőt” – részletezte. „Az emberek szeretik utcabálokkal és egyéb dolgokkal feldobni ezt a napot, így már a kezdetektől fogva óriási az érdeklődés.”

Valóban, Vilmos herceg és Katalin hercegné nagy feltűnést keltettek, amikor 2010 novemberében bejelentették eljegyzésüket. A lánykérésről Tom Bradbynek adtak egy interjút, ahol elárulták a romantikus kenyai nyaralás részleteit, amelynek során Vilmos édesanyja, Diana hercegnő eljegyzési gyűrűjével kérte meg szerelme kezét. „Ez az a hely, ahová apám elvitt a testvéremet és engem nem sokkal anyánk halála után” – mesélte akkoriban a trónörökös. „És amikor eldöntöttem, hol kérjem meg Katalin kezét, nem jutott eszembe Kenyánál alkalmasabb hely arra, hogy fél térdre ereszkedjek.”

Vilmos herceg azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy a gyűrűt három hétig dugdosta a hátizsákjában, mielőtt feltette a nagy kérdést. „Tudtam, hogy ha eltűnik, akkor nagy bajban leszek” – viccelődött a 14 csillogó gyémánttal körbefogott ceyloni zafírgyűrűvel kapcsolatban.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images