Niche parfümök ihlették Demeter Richárd legújabb ruhakollekcióját

2024. július 27.
Demeter Richárd és a Belodore House of Essence Parfümház egy közösen szervezett koktélparty során jelentették be nagyköveti együttműködésüket, amelynek első lépéseként Demeter egy különleges kapszulakollekciót tervezett: 8 niche parfüm ihlette női és férfi ruhakölteményeit egy izgalmas prezentáció során mutatta be a Belodore magyarországi flagship üzletében.
Niche parfümök ihlették Demeter Richárd legújabb ruhakollekcióját

Július 19-én a kimagaslóan tehetséges magyar divattervező, Demeter Richárd prezentálta legújabb ruhakollekcióját, melyet a Belodore-ral közösen kiválasztott parfümökről tervezett meg. Az est egy különleges együttműködés kezdetének apropójából jött létre, ugyanis Richárd lett a Belodore első magyar nagykövete. 

„Ez egy természetes és nagyon egyértelmű kollaboráció, hisz az illatok nagy rajongójaként nyitás óta vásárlója vagyok az üzletnek és úgy gondolom, hogy egy ruhát a kiegészítőkön kívül az egyedi illatokkal lehet a következő szintre emelni” – mondta az együttműködés létrejöttéről Demeter Richárd.

„Két olyan brand együttműködéséről beszélünk, melyek a maga nemében méltán képviselik a luxus- és a prémiumminőséget, így nem is volt kérdés, hogy elkezdjük a közös munkát” – mondta Milos Milutinovits, a DP Lux csoport general managere.

A prezentációnak két része volt: a tervező és a Belodore kolléganője együttesen mutatták be a ruhaköltemények és az illatok kapcsolódását, miközben segítő kezek interaktívan bevonták a közönséget illatminták kiosztásával, hogy mindenki maximálisan átadhassa magát az élménynek. A második felvonás előtt kortárs táncosok biztosították a vendégek hangulatát egy gyönyörű, érzéki koreográfiával.

A koktélparty-hangulatot DJ biztosította a vendégeknek, akik a Belvedere és a Whispering Angel jóvoltából igazán különleges koktélokat fogyaszthattak, az alkoholmentes felfrissülésre vágyóknak pedig a Floe Water készült innovatív és környezettudatos alumíniumcsomagolásban kínált ásványvízzel. 

Emlékezzünk vissza erre a varázslatos estre, ahol a Belodore első magyar nagykövetét, Demeter Richárdot ünnepelve a művészet érzéki élvezetekkel találkozik.

Kicsoda Demeter Richárd?

Demeter Richárd már gyerekkorában elkezdett érdeklődni a divat iránt, szabó nagypapája és édesanyja hatására, aki nagy divatmagazin-gyűjtő volt. Ricsi munkássága különösen kiemelkedő a hazai divatszakmában, a káprázatos ruhák mellett a divattervező az inkluzivitásra is igyekszik törekedni divatbemutatói során, sokféle, a konfekciótól eltérő testalkat képviseltette magát az új kollekció bemutatóján is a kifutón.

Ennek oka, hogy Ricsi úgy véli, bár egy különleges ruha valóban emeli viselője megjelenését, az igazi szépség belülről fakad. A tervezés során mindig figyel arra, hogy az általa megálmodott ruhák amellett, hogy a mindennapokban is hordhatóak legyenek, valami pluszt is hozzáadjanak viselőjükhöz. 

A kollekció

Demeter Richárd legújabb kapszulakollekciója igazán személyes háttértörténettel rendelkezik, a ruhákat ugyanis a különleges illatok mellett Ricsi csodálatos gyermekkora ihlette. Ricsi vallja, hogy egy gyönyörű ruhához legalább annyira fontos egy megfelelő illat, mint egy szép kiegészítő. Az tehetséges divattervező nagyon hálás azokért a gyönyörű emlékekért, amelyek előcsalogatták kreatív alkotói énjét.

A kollekcióban 4 női és 4 férfi outfit található, melyek szinte maguktól értetődő történetet mesélve működnek egymással. Ricsi kötődése a parfümökhöz a nagymamájánál kezdődik, így a kollekció tervezéséhez az ő illatát és stílusát vette alapul. A férfi darabok a Kárpátalján látott katonák öltözékét tükrözik.

Az illatok:

  • Kilian – Don’t be shy: Az első szerelem ártatlansága, a lédús lonc és a plüss rózsa lágyan simogatja a buja mályvacukor összhang édességét, kielégítve az új szerelem sóvárgó fájdalmát. A meleg borostyán alap az érzékiség lüktető érintését adja, utalva a lehetőségre, hogy hamarosan megismerhetünk egy másik lelket, kívül-belül.
  • Casamorati – Quattro Pizzi: Egy szicíliai dinasztia története, amely ismerte a dicsőséget, a gazdagságot és a hatalmat. Quattro Pizzi, a legismertebb palota, amely Palermo legszimbolikusabb és legkiemelkedőbb családjainak adott otthont. Egy niche parfüm, amely a Belle Époque korszakát idézi, ahol a szerelem, a szépség és a nemesség titokkal és bűnnel fonódik össze. A forróság és a szenvedély kibontakozik ezen illatos történet jegyein keresztül Szicília lélegzetelállítóan gyönyörű hátterével, ahol a tubarózsa bódító jegyei elbűvölnek és elcsábítanak. Egy érzéki illat, amely sokáig megmarad, miután a nap lenyugszik.
  • Matiere Premiere – Santal Austral: A SANTAL AUSTRAL az Ausztráliából származó organikus szantálfaolajra alapszik. Aurélien Guichard alapító és parfümőr úgy döntött, hogy a krémes, bársonyos aspektust mandulatejes jegyekkel és a toszkán írisz abszolútjával emeli ki. A laoszi benzoin és a venezuelai tonkabab abszolút hosszan tartó kényelmet és függőséget eredményez.
  • Xerjoff – Amber star and Star Musk: Fedezze fel a harmonikus illatok erejét az Amber & Muskkal, egy dobozos parfümkeverékkel. Ezeket az érzéki illatokat úgy tervezték, hogy a bőrön keverve végtelen kombinációkat hozzanak létre, és selymes pézsmát kínálnak egy virágos keverékben. Cédrus és borostyán fejjeggyel nyitnak, a szívet a gurjum balzsam melege, az alapjegyeket pedig a vanília bourbon és a szantálfa adja. A Star virágosabb jelleget ölt, mandarinhéjjal, amely Haitan vetiverrel nyílik, pézsmával és vaníliával alátámasztva. Ezek a parfümök kristályflakonban és egy meteoritdarabkával díszített bőrdobozban pompáznak.

  • Ajmal – Amber Wood: Bemutatunk egy egzotikus kiegészítést ragyogó W-sorozatunkhoz. Az új Amber Wood Noir különlegességével és karizmatikus tartósságával kitűnik; határozott módja annak, hogy tartós benyomást kelts.
  • Ajmal – Amber Musc: Az ámbra melegével átitatva az Amber Musc egy mélységesen gazdag és felemelő illat, amely sosem marad észrevétlen. Ragyogóan ötvözi az érzéki és buja jegyeket, ezzel vonzva magához a használóját. Ez a kifinomult parfüm a fejillatában virágos jegyekkel, rózsával kiegészítve épül fel, míg a szív pézsmás és ámbrás jegyeket tartalmaz. Alapjában ámbrás, fás és pézsmás, az Amber Musc olyan összetevőkből áll, mint az ámbra, cédrusfa és a pézsma.
  • Ajmal – Hatkora Wood: A W Series Hatkora Woodja könnyedén mondható művészeti alkotásnak. Citrusos jegyeinek kiemelkedésével a Hatkora egy félvad citrusfajta, melynek elképesztő illata a gyümölcs buja héjából származik. A W Series Hatkora Woodja garantálja, hogy a legfinomabb hatkora vad citromokat használja fel Assamból, Mizoramból és Manipurból. A Hatkora Wood citrusos-gyümölcsös fejjegyét a hatkora, citrom és őszibarack adja. Szíve fűszeres, virágos tónusokkal ver, mint a gyömbér, sáfrány, rózsa és levendula, míg az alapját fás ámbra, oud, szantálfa és pézsma tölti ki.
  • Ajmal – Galaxy Kollekció: Kuiper – Bemutatjuk a Galaxyt, egy rendkívüli parfümkollekciót, amelyet galaxisaink, holdjaink és napjaink lenyűgöző ereje és általuk kiváltott érzelmek ihlettek. A szoborszerű üveg és az elegáns lakkozott díszdobozok tervezése tiszteleg a kozmikus táj bámulatos kiterjedése és szépsége előtt.
  • Kuiper – a naprendszer nagyszerűsége és dicsősége. Citrusos és fűszeres, friss bergamottal, szívében rózsával. Alapja fás és édes, cédrusfával, vetiverrel, pacsulival és vaníliával.