Barbie a legnagyobb luxus divatházakat is megihlette – Ezek a legmenőbb divatmárkák saját babái

2024. március 14.
Barbie világszerte hatalmas népszerűségnek örvend, így nem csoda, hogy a legnagyobb luxus divatházak is saját kollekciót akartak vele készíteni.
Barbie a legnagyobb luxus divatházakat is megihlette - Ezek a legmenőbb divatmárkák saját babái
  • A tavalyi élőszereplős Barbie film óta ismét mindenki a divatbabákról beszél.
  • A Barbie gyártója, a Mattel több luxus divatházzal is együttműködött.
  • Több nagy luxus divatház is kiadta a saját Barbie babáját.

1959-es bemutatása óta a Mattel által gyártott Barbie számos márkával és hírességgel kötött együttműködést, hogy közösen limitált kiadású babákat és kollekciókat alkossanak és adhassanak ki.

Az elmúlt években a vállalat elkötelezte magát a sokszínűség, a befogadás és az egyenlőség előmozdítása mellett, és mára már mindenféle testalkatú és méretű babát készít. A játék milliárd dolláros éves forgalma is arról árulkodik, hogy az egész világ rajong Barbie-ért. Természetes, hogy a legnagyobb luxusdivatházak is le akartak csapni egy ekkora ikonra, mint ő.

A Barbie együttműködései a legnagyobb luxus divatházakkal:

1. Barbie és a Balmain

2022 januárjában a Balmain és Barbie együttműködve létrehoztak egy limitált kiadású, 70 darabos kollekciót. A márka kreatív igazgatója, Olivier Rousteing 195 eurótól 29 990 euróig terjedő árkategóriájú darabokat tervezett. A kollekcióban volt póló és haute couture kaliberű estélyi ruha is.

A Barbie és a Balmain együttműködése

A tervező a rózsaszín különböző árnyalatait alkalmazta a púdertől a fuksziáig, ezeket pedig az emblematikus Balmain-stílushoz igazította, beleértve a márka ikonikus pulóvereit, a szatén vagy tweed anyagot, az aranygombos farmerkabátokat, a bonyolult koktélruhákat és az uszállyal ellátott estélyit. Rengeteg egyszerű póló és pulóver is található az 1970-es évek kollekcióiból származó grafikákkal, valamint a korszak legmenőbb diszkós stílusú nadrágjaival.

2. Moschino és a Barbie

A Barbie és a Moschino 2015-ben alkotta meg közös baba- és női kapszulakollekcióját. A kiadó kreatív igazgatója, Jeremy Scott Moschino-szlogenes pólóba, horgolt-kötöttáruba, steppelt műbőr bomberkabátba és ceruzaszoknyába öltöztette a babákat.

Barbie x Moschino

A legendás Mattel-babák rengeteg kiegészítőt kaptak, hogy így tegyék tökéletessé a megjelenését: fülbevaló, napszemüveg, motorostáska, hátizsák, arany láncos öv, nyakláncok, műbőr sapka, mini steppelt crossbody táska és bevásárlótáska is helyett kapott a kollekcióban.

3. Barbie és a Kith

2019-ben a kultikus utcai ruházati márka, a Kith is összeállt a Barbie-val 60. évfordulója alkalmából. A közös babájuk a Kith Women’s kollekcióiból származó miniatűrre szabott ruházatot és kiegészítőket viselve forradalmasította az utcai divatot.

Barbie és a Kith

4. Vera Wang

A 2021-es Barbie Tribute kollekció részeként – amit azért indítottak útjára, hogy fejet hajtsanak a kulturális élethez nagyban hozzájáruló nők előtt –, a Mattel együttműködést kötött a legendás amerikai divattervezővel is, hogy megalkossák a róla mintázott babát.

A Barbie és Vera Wang együttműködése

A Vera Wang Barbie baba a tervező 2017-es tavaszi kifutón is látható kollekciójának egyik újraalkotott szettjét viseli.

5. Barbie és Karl Lagerfeld

2014-ben a legendás német haute couture tervező és a Mattel közösen elkészítették a Barbie Lagerfeld babát – ez egy limitált kiadású baba, amit 2022 őszén dobott piacra az amerikai játékgyártó és az ikonikus, akkoriban Párizsban élő dizájner.

A Barbie Lagerfeld

A Barbie Collector sorozat részeként, a babát Karl Lagerfeld jellegzetes megjelenése szerint öltöztették fel: testreszabott fekete zakót, magas gallérral ellátott fehér inget és vékony fekete farmert visel. Persze a kiegészítők is ennyire kulcsfontosságúak, hiszen a játékbaba egy vastag nyakkendőt, sötét napszemüveget és fekete bokacsizmát is kapott.

6. Barbie és a Tommy x Gigi

2017-ben Gigi Hadid is készített egy közös babát a Mattellel, amit a modell saját arcképére formáltak, ezzel ünnepelve a sztár és a Tommy Hilfiger együttműködésének második kapszulakollekcióját.

Barbie és a Tommy x Gigi

Hadid Barbie-ja Tommy Hilfiger logós pólóban, farmer rövidnadrágban és görkorcsolyában pompázott, ami passzolt a Los Angeles-i Venice Beachen tartott bemutatóhoz. Egy igazi Barbie babát is készítettek az eseményhez.

7. Barbie és Diane von Furstenberg

2007-ben a belga divattervező is megalkotta a Mattellel közös divatbabáját. A Barbie hosszú, sötétbarna hajat és jellegzetes, élénk rózsaszínű átlapolós ruhát kapott.

A Barbie és Diane von Furstenberg

8. Barbie és a Juicy Couture

2004-ben két divatbabát is készített az akkoriban nagyon népszerű márka a Mattelel közös együttműködésében, amelyek a divatház alapítóit, Pamela Skaist-Levyt és Gela Nash-Taylort ábrázolták.

A két Barbie baba a Juicy Couture jellegzetes tréningruháit viseli élénkzöld és rózsaszín árnyalatokban.

Forrás: WWD, Fotó: Google, Getty Images