Három kedvcsináló mozgásforma tavaszra

2017. április 07.
Ha most nekivágsz, még bőven van időd formába hozni magad a bikiniszezonra. Szerencsére a mozgási lehetőségek idén is egyre izgalmasabb módszerekkel és helyszínekkel bővültek, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő edzésformát, következzenek a mi kedvenceink.

John Reed Club

Mért ne lehetne az edzést bulival összekötni? A John Reed Club első budapesti edzőtermében mialatt formába hozod magad, részese lehetsz egy pörgős partynak is. Az extravagáns enteriőr mellett a terem nagy hangsúlyt fektetett a zenére és a hangulatos atmoszférára, hogy az edzés fogalma mindenkinek pozitív emlékként rögzüljön, és úgy várjuk a következő alkalmat, akárcsak a szombat esti bulit. A John Reed Fitness Music Clubban minden adott a modern és komplex edzéshez: a gépi, súlyzós és cardio-edzéstől kezdve a speciális funkcionális erősítéseken át egészen a virtuális, úttörő ciberobics-ig (az edző személyes jelenléte nélkül, teremben kivetített trénerek által mutatott gyakorlatok) és a különböző vibrációs tréningekig mindent megtalálhatunk az órarendben.

Fotó: Facebook

Bikram jóga

Ha a célunk inkább az, hogy egy-egy hosszú nap után kikapcsolódjunk, relaxáljunk, miközben fogyunk, feszesedünk és méregtelenítünk is, akkor ezt a jógatípust nekünk találták ki. A bikram jógának közel 50 éves múltja van, mégis itthon csak az elmúlt évtizedben kezdtünk megismerkedni a fogalmával. Különlegessége, hogy a 90 perces mozdulatsort 38-40°C fokos melegített teremben végzik, így javul a vérkeringés, kitágulnak az erek és hamar helyreáll testünk egészséges működése. A meleg hatására hamarabb távoznak a méreganyagok szervezetünkből, így alakformáló hatása miatt is rendkívül népszerű. További érv a bikramjóga mellett, hogy bármilyen korosztály tagja kipróbálhatja, számtalan jótékony hatása révén. Garantáljuk, hogy a gyertyafényes órák a legstresszesebb hétköznapokat is méltó módon zárják majd, de a Bikram Yoga Hattyúház terem előnye, hogy a 10 napos (2500 Ft) próbabérlettel a bikram mellett a visnya, hot flow, yin, hangtálas yin, astanga és kismama jógát is kipróbálhatjuk, emellett csoportos meditációra és workshopok látogatására is van lehetőség.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Beautyrobic

Újabb izgalmas alternatívát kínál az alakformálásra a Beautyrobic, akik állításuk szerint nem csak a testet, hanem az önbizalmat is képesek formálni, megerősíteni. A női értékekre fókuszáló edzésforma a kifogástalan alak elérése mellett megtanít arra, hogy mi kell a vonzó mozgáskultúrához, és az egészséges önértékeléshez, mindezt megfelelő zenei aláfestéssel párosítva. A bőrfeszesítő és zsírégető olajaikkal a 32 fokos termekben zajló edzésekkel tökéletes kombináció, és hatékony méregtelenítés is egyben. A vérpezsdítő zene, hangulat és a csajos közösség meggyőző indok arra, hogy elkezd a Beautyrobicot, ami egy szuper péntek esti program is lehet az önmarcangolás helyett!