Három kedvcsináló mozgásforma tavaszra

2017. április 07. |

Ha most nekivágsz, még bőven van időd formába hozni magad a bikiniszezonra. Szerencsére a mozgási lehetőségek idén is egyre izgalmasabb módszerekkel és helyszínekkel bővültek, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő edzésformát, következzenek a mi kedvenceink.

John Reed Club

Mért ne lehetne az edzést bulival összekötni? A John Reed Club első budapesti edzőtermében mialatt formába hozod magad, részese lehetsz egy pörgős partynak is. Az extravagáns enteriőr mellett a terem nagy hangsúlyt fektetett a zenére és a hangulatos atmoszférára, hogy az edzés fogalma mindenkinek pozitív emlékként rögzüljön, és úgy várjuk a következő alkalmat, akárcsak a szombat esti bulit. A John Reed Fitness Music Clubban minden adott a modern és komplex edzéshez: a gépi, súlyzós és cardio-edzéstől kezdve a speciális funkcionális erősítéseken át egészen a virtuális, úttörő ciberobics-ig (az edző személyes jelenléte nélkül, teremben kivetített trénerek által mutatott gyakorlatok) és a különböző vibrációs tréningekig mindent megtalálhatunk az órarendben.

Fotó: Facebook

Bikram jóga

Ha a célunk inkább az, hogy egy-egy hosszú nap után kikapcsolódjunk, relaxáljunk, miközben fogyunk, feszesedünk és méregtelenítünk is, akkor ezt a jógatípust nekünk találták ki. A bikram jógának közel 50 éves múltja van, mégis itthon csak az elmúlt évtizedben kezdtünk megismerkedni a fogalmával. Különlegessége, hogy a 90 perces mozdulatsort 38-40°C fokos melegített teremben végzik, így javul a vérkeringés, kitágulnak az erek és hamar helyreáll testünk egészséges működése. A meleg hatására hamarabb távoznak a méreganyagok szervezetünkből, így alakformáló hatása miatt is rendkívül népszerű. További érv a bikramjóga mellett, hogy bármilyen korosztály tagja kipróbálhatja, számtalan jótékony hatása révén. Garantáljuk, hogy a gyertyafényes órák a legstresszesebb hétköznapokat is méltó módon zárják majd, de a Bikram Yoga Hattyúház terem előnye, hogy a 10 napos (2500 Ft) próbabérlettel a bikram mellett a visnya, hot flow, yin, hangtálas yin, astanga és kismama jógát is kipróbálhatjuk, emellett csoportos meditációra és workshopok látogatására is van lehetőség.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Beautyrobic

Újabb izgalmas alternatívát kínál az alakformálásra a Beautyrobic, akik állításuk szerint nem csak a testet, hanem az önbizalmat is képesek formálni, megerősíteni. A női értékekre fókuszáló edzésforma a kifogástalan alak elérése mellett megtanít arra, hogy mi kell a vonzó mozgáskultúrához, és az egészséges önértékeléshez, mindezt megfelelő zenei aláfestéssel párosítva. A bőrfeszesítő és zsírégető olajaikkal a 32 fokos termekben zajló edzésekkel tökéletes kombináció, és hatékony méregtelenítés is egyben. A vérpezsdítő zene, hangulat és a csajos közösség meggyőző indok arra, hogy elkezd a Beautyrobicot, ami egy szuper péntek esti program is lehet az önmarcangolás helyett!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?

10 tipp, hogy ne ess bele a jojócsapdába diéta

10 tipp, hogy ne ess bele a jojócsapdába