4 bizarr dolog, ami a menstruációd alatt történhet veled

2017. szeptember 28.
A menstruáció idején számtalan változás megy végbe testünkben, ezeknek pedig olyan hatásuk is lehet, amikre nem is gondoltunk volna.

1. Rosszul alszol

Egy felmérés szerint a nők 23%-ka zavart alvástól 30%-ka pedig álmatlanságtól szenved menstruációja idején. A szakértők szerint ezek mögött valószínűleg egész egyszerűen a kellemetlen fizikai tünetek (hányinger, fejfájás, görcsök stb.) állhatnak.

2. Fájhat az állkapcsod

Talán ez az egyik legmegdöbbentőbb tünet. Szakértők szerint a hormonális változások a menstruáció alatt ínygyulladáshoz és érzékeny fogakhoz vezethet, ez pedig okozhat fájdalmat a szájban vagy az állkapocsban. (Fehérebb fogakra vágysz? Kattints IDE!)

Fotó: Profimedia – Red Dot

3. Megváltozik a hangod

Egy friss kutatás megállapította, hogy azok a nők, akik nem védekeznek hormonális fogamzásgátlóval, tapasztalhatnak némi változást a hangszínükben a menstruáció idején. Ilyenkor kicsit mélyebb lehet a hangjuk, bár ez inkább csak profi énekeseknél mutatkozhat meg.

4. Kótyagos vagy

Ez talán viszonylag általános jelenség a menstruáció alatt. Ilyenkor sokkal hajlamosabbak vagyunk a szédülésre, és az egyensúlyérzékünk sincs a toppon.

HuffingtonPost