Új gasztrocsoda: a sóvirágok

2017. október 30.
Ha még nem hallottál a sóvirágokról, akkor itt az ideje megkóstolni. Bizony, nem csak szagolgatni lehet, hanem enni is. Olyan prémium minőségű só-fűszer keverékekről van szó, amikben színes, na és persze ehető virágok is vannak. A PandArte bloggere bemutatja nektek kedvenc kertészmérnök barátnője, azaz a Bazsalikomos kert legújabb finomságát.

Imádom Mariann ötleteit, teáit, pestoit, lekvárjait…egyszerűen eddig minden ízlett, amit készített! Szerencsémre sűrűn meg is lep velük. Ha még nem ismernétek őt, akkor jó tudni, hogy a Bazsalikomos kert 100%-ban természetes termékei a családi farmról származó gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények és fűszernövények válogatásainak felhasználásával és sok-sok szeretettel készülnek. Növényeik termesztéséhez csak biogazdálkodás szerinti védekezést alkalmaznak. Kollekciójukban igazi különlegességeket, a hagyományosabb teakeverékek mellett például a prémium minőségű só-fűszer keverékeket is , amikben színes, na és persze ehető virágok is vannak.

„Azt már az előkészületek alatt tudtam, hogy magyar sót (is) szeretnék a sóvirágokba. Így egy kedves erdélyi ismerősömön keresztül sikerült közvetlenül Parajdról parajdi sót vásárolnom. Ez adja a termékek alapját, amit a Maldon Salt sóval egészítettem ki. Kezdésnek (mert már most vannak ötletek új ízekre) két félét készítettem: egy Bazsalikomosat és egy Zsályásat. Minden ehető virág és fűszernövény természetesen a Bazsalikomos kertben termett, organikus körülmények között, azt mondhatom, remek mezőgazdasági év volt az idei a növényeknek” – meséli Mariann, az ötletgazda.

 

Kétféle ízvilág

A Bazsalikomos sóvirág attól igazán különleges, mert a bazsalikom mellett citromfüvet, és Mariann saját citromfájáról szüretelt citromok héját is tartalmaz, aranyló színét pedig a napraforgó szirmainak köszönheti. Olasz tészták, saláták, hal és fehér húsok fűszerezésére, sajtokhoz, de még egy szimpla vajas kenyér tetejére szórva is feldobja a legegyszerűbb ételeket is.

A Zsályás sóvirág lila, narancs, zöld és fehér színével már a szemnek is élmény. A zsálya virághoz és levélhez borsmentát és körömvirágot kevertek, így lett a végeredmény igazán komplex és letisztult ízvilágú. Krémlevesekhez, rizottókhoz, vörös húsokhoz, sült zöldségekhez illik a legjobban.

A Bazsalikomkert tea-család tagjai:

NAP: alma, szilva, csipkebogyó, rozmaring, fodormenta, bazsalikom
HOLD: citromfű, levendula, körömvirág, mezei cickafark, kamilla, bazsalikom
CALENDULA: csalán, körömvirág, citromfű, bazsalikom
GYÓGYULJ MEG: borsmenta, csalán, zsálya, kakukkfű, kamilla, levendula, hagyma, bazsalikom

A Bazsalikomos kert teái a papírtasakos csomagolás mellett idén ősztől már üvegben is kaphatóak. „A teáim 100%-ban természetes alapanyagokból készülnek, nem tartalmaznak tartósítószert, aromát és semmilyen ízfokozót, családi gazdaságunkban termett  gyümölcseinkből, gyógynövényeinkből és fűszernövényeinkből viszont annál többet. Amikor összeállítok egy-egy teát, kiemelten figyelek a pozitív élettani hatásokra, emellett ízélményt is nagyon fontosnak tartom, ezért teáim nemcsak egészségesek, de nagyon finomak is. ”

 

Mariann termékei beszerezhetőek az alábbi helyeken: A másik boltPohárszék Bor & Kávé, Prezent Budapest, bazsalikomoskert.hu

PandArte