Mindkét nemnek 60-on túl a legjobb a szex

2018. február 24.

Általában hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a 20-as éveinkben jár nekünk a legtöbb és legjobb szex, pedig az igazság az, hogy az igazira egészen hatvan éves korunkig kell várni. A Singles in America éves felmérése 5000 egyedülálló amerikai személyt kérdezett szexuális szokásairól, az eredményekből pedig az derült ki, hogy a nők átlagosan 66, míg a férfiak 64 éves korukban élvezik a legjobban a szexet.

A szexológusok egyébként nincsenek meglepődve az eredményen. Vanessa Marin szexterapeuta azt mondja, a 20-as, 30-as éveikben járó kliensei esetében a legnagyobb probléma, hogy önbizalomhiányosak, ezért bizonytalanságuk, esetleg negatív testképük miatt nem képesek annyira élvezni a szexet. Az idő múlásával azonban egyre kevesebbet izgulunk azon, hogy is néz ki a combunk szex közben, magabiztosabbak, tudatosabbak és tapasztaltabbak leszünk, és saját vágyainkat is világosabban kommunikáljuk.

Érdekes egyébként, hogy annak ellenére is jobban élvezzük a szexet idősebb korban, hogy ilyenkor már több fizikai probléma léphet fel, például a nőknél gyakori lehet a hüvelyszárazság, míg férfiaknál erekciós problémák léphetnek fel. Szakértők szerint azonban ezek is több kreativitásra, kommunikációra és jobb partnerségre sarkallhatják az idősebb párokat.

Kíváncsi vagy, miért az élet értelme a szex?

HuffingtonPost

Fotó: Profimédia – Red Dot