Éld ki a kreativitásod egy különleges kerámia workshopon!

2018. február 27.
Bloggerünk, PandArte ezúttal egy izgalmas workshopot ajánl nektek: a YourArt Kerámia Stúdióban saját kézzel formázhatjuk meg tányérjainkat és tálkáinkat, amiket aztán kedvünk szerint dekorálhatunk.

Egy szuper új helyet találtam nektek, ahol kedvetekre alkothattok különböző kerámia tárgyakat! Ti magatok készíthettek el többféle tányért, tálkát, tálalót, tálcát, amiket aztán olyan színnel és mintával díszíthetitek, amilyennel csak szeretnétek.

Ez a hely a YourArt Kerámia Stúdió a mostani workshopon pedig az agyagmintázás és engóbozás lesz a tematika! Komplex és izgalmas foglalkozás ez, a munkában természetesen profi fazekas mesterek lesznek a segítségetekre, szóval semmilyen előképzettség nem szükséges!

Rengeteg minta és több technika

A foglalkozás alatt minden résztvevő már előre lenyújtott agyagot kap, amiből körülbelül 5-6 különböző méretű tányér-tálaló készíthető. (Természetesen a műhelyben már vannak kész tányérok, amik segítségével könnyedén megformázhatod a sajátjaidat, korongozni nem kell.) Annyi tárgyat készítesz az agyagból, amennyi kifér belőle! A tányérokat tetszőleges mintával díszítheted, amit a stúdióban lévő több, mint 100 minta közül választhatsz ki.

Erre a napra sokféle stencil formával (levelek, növények, ananász, ismétlődő minták, csipkék stb.), valamint egyéb mintás segédeszközökkel készülnek, de ha van valamilyen kedvenc mintád, akkor azt keresd meg fekete-fehérben az interneten, mert azt is át lehet transzferálni az agyagra. Ami fontos, hogy az a rész fog látszódni az agyagon, ami a nyomtatásban fehéren marad, azt fogod befesteni. Kizárólag fekete és fehér szerepeljen a képen, a szürke és egyéb árnyalatai már nem megfelelőek. ( Érdemes megnézned ezt a pár másodperces videót, ahol láthatod, milyen lesz a végeredménye egy nyomtatott mintának).

Itt és itt láthatod is, milyen lesz a minta, ha stencilt használsz!
Nagyon könnyű a munka vele, ami után változatosak és látványosak lesznek a tárgyaid.

Miután kiválasztottad a formákat, illetve ha túl vagy a mintázáson, utána engóbbal (azaz színezett agyaggal) úgy fested ki a tárgyaidat, ahogy csak szeretnéd.

Fontos információk: a workshop 3 órás. Miután elkészítetted és meg is festetted a saját tárgyaidat, utána 1 hétig száradnak, majd bekerülnek a kemencébe, aztán kapnak még egy átlátszó mázat, és újra beteszik őket a kemencébe. Szóval körülbelül három hét múlva veheted át a munkáidat, természetesen jelentkezünk, amint készen vannak.

Jelentkezés ITT!

PandArte