Edzőteremben keresik a nők az orgazmust

2018. február 28.
A sportolás következtében fellépő orgazmus vagyis a coregasm tényleg létezik és azt is tudni lehet, hogyan érhető el!

A Csajok a csúcson híres bringás jelenete óta széles körben ismert tény, hogy sportolás közben is lehet orgazmusunk, azt viszont valószínűleg már kevesebben tudják, hogy a jelenségnek egészen komoly tudományos háttere is van.

Először Alfred Kinsey szexológus írt a „coregasmról” vagy exercise-induced orgasmról (EIO – sportolás következtében kialakuló orgazmus) 1953-as könyvében, de igazán alapos kutatást csupán hét éve végeztek az Indianai Egyetem kutatói. Debby  Herbenick és J. Dennis Fortenberry 530 nőt vizsgáltak, akik közül meglehetősen nagy számban, összesen 246-an tapasztalták a testmozgás közbeni orgazmust. Az ok az alhas és a medence élénk keringése illetve az itt található izmok elernyedése lehet, ezért a gyönyör elsősorban olyan mozgások közben jelentkezhet, amik a combokat és az alhasat dolgoztatják.

Rossz hír azonban, hogy nem mindenki lehet képes a coregasm produkálására, de az edzés nekik is jó lehet a szexuális örömök fokozásához. Kay Crotty fizioterapeuta azt mondja, a felszíni izmok a kismedencében összeköttetésben vannak a klitorisszal, így a medencetájéki izmok megerősítése intenzívebb orgazmushoz is vezethet.