Ezeket kell enned edzés előtt

2018. június 02.
Edzés előtt olyasmiket érdemes fogyasztani, amik hosszan tartó energiát adnak, de nem terhelik meg túlságosan szervezetünket. Adunk néhány szuper tippet!
Fotó: Unsplash.com

Edzés előtt közvetlenül már nem nagyon szabad enni, de az sem jó, ha üres gyomorral, energiatartalékok nélkül indulunk sportolni.  Épp ezért érdemes nagyon megválogatni, hogy milyen ételeket eszünk a betervezett edzés előtt

Az ideális fogás jó „üzemanyagként” szolgál a fizikai munkához. Könnyű uzsonnának válasszunk például teljes kiőrlésű kenyeret egy vékony réteg (természetes és cukrozatlan) mogyoróvajjal, hiszen az olajos magvak kellő energialöketet adnak majd a mozgáshoz. Ha még annál is kevesebbre vágyunk, kapjunk be néhány szem datolyát, a természetes gyümölcscukor megteszi majd a hatását!

Ugyanezért lehet jó ötlet a banán és a szőlő is, de ha valami sós finomságra vágyunk, készítsünk édesburgonyás fogást – a káliumban és A-vitaminban gazdag édeskrumpli elég laktató, szóval biztos kitart majd az edzés végéig.

A reggeli sportolás előtt a legjobb az egészséges zabkása vagy a házi készítésű granola (szintén cukormentesen) könnyű, zsírszegény joghurttal. Figyeljünk rá, hogy mozogni mindig felkészülten, ne túltelítetten de ne is farkaséhesen menjünk, hiszen így sokkal eredményesebb lehet az edzés!