Így aggódhatsz kevesebbet a pénz miatt

2018. július 07. |

Elképesztően stresszes dolog a pénzzel sakkozni, de szerencsére van néhány trükkünk, ami remélhetőleg levesz majd a válladról némi feszültséget.

Fotó: Unsplash.com

Készpénzes hetek

Könnyű egy laza mozdulattal lehúzni a kártyánkat minden fizetéskor, de érdemes óvatosan bánni ezzel, ilyenkor ugyanis egyáltalán nem érezzük a költés súlyát. Próbáljuk rászoktatni magunkat, hogy néha – mondjuk 1-1 hét erejéig – csak készpénzzel fizessünk, így sokkal könnyebb lesz takarékoskodni és nem kell lenullázott számlánkkal szembesülni a hó vége előtt.

Élményre költs

Állítólag sokkal jobban érezzük majd magunkat, ha nem tárgyakra (például egy újabb pár cipőre) hanem élményekre, azon belül is lehetőleg közösségi élményekre költünk. A tárgyak vásárlásával az a probléma, hogy bár rövidtávon örömet okoznak, hamar rájuk ununk, ezért újabb és újabb holmik vásárlására áhítozunk. Ezzel szemben egy jó élmény igazán sokáig megmaradhat.

Különíts el

Persze az első a “fontos kiadások” rendezése, mint a rezsi vagy a bevásárlás, de ha nem hagyunk magunknak egy kis összeget a magunk örömére, akkor egyre fásultabbak leszünk. Ezért a pénzért te dolgoztál meg, szóval igenis jogod van élvezni. Érdemes elkülöníteni minden hónapban akár egy kicsi összeget, amit lelkifurdalás nélkül arra költhetünk, amire csak akarunk, így pedig túlköltekezni sem fogunk!

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód