Gyúrjunk arcra is

2018. augusztus 17.
Az idő előrehaladtával nemcsak a testünk izmai gyengülnek, illetve csökken a mennyiségük, de az arcunké is, a gravitáció miatt pedig egyre lejjebb kerülnek a vonásaink. Napi 20 perc tornával és speciális masszázzsal viszont visszafordíthatjuk ezeket a kedvezőtlen élettani folyamatokat.

Napjainkban Dunát lehetne rekeszteni azokkal az eljárásokkal és beavatkozásokkal, amelyek azt ígérik, hogy visszaadják arcunk fiatalos kinézetét. Azok, akik a természetes módszerek hívei, bevethetik az arctornát és különböző masszázsokat, hogy megelőzzék, illetve csökkentsék a ráncaikat, visszanyerjék arcbőrük rugalmasságát, teltségét, feszességét, visszaállítsák eredeti kontúrjaikat. A titok egyedül a rendszerességben rejlik, ahogy ahhoz, hogy a testünket karban tartsuk, minimum heti 3 alkalommal sportolnunk kell valamit, úgy az arcunk izmait is legalább ennyiszer meg kell dolgoztatnunk.

Arctorna

Ahogy elkezdjük tudatosan használni az arcizmainkat, visszanyerhetjük arcunk eredeti formáját, a lecsúszott részek visszakerülnek az eredeti helyükre, az apróbb ráncok kisimulnak, a mélyebbek pedig halványodnak, feszesebbé válik a bőr. Csökkennek a szem alatti karikák, a szemöldök feljebb kerül, kinyílik a tekintet, a orr-ajak barázda kisimul, a lefelé görbülő szájzug felfelé kunkorodik, csökken a toka mérete, az egyre elvékonyodó száj ismét telt lesz. Mindenképpen képzett trénertől sajátítsuk el az arctorna lépéseit, ugyanis fontos a torna közben a takarás, azaz a gyakorlatok végzése alatt az adott részeken le kell takarni a ráncokat, különben pont az ellenkező hatást fogjuk elérni, és csak elmélyítjük azokat. Egy 4 órás workshop keretében meg lehet tanulni az alapokat, aki pedig jobban el szeretne benne mélyedni, az elvégezheti a haladó tanfolyamot is, illetve rendszeresen indítanak trénerképzést is.

Infó: arctorna.hu, arctornamonival.hu

Masszírozzunk is

Az arcmasszázzsal fiatalon tarthatjuk a bőrünket, ezért érdemes naponta pár percet szánni rá, akár az arctornát követően, akár önállóan. A masszázs hatására élénkül a vérkeringés, több oxigén és tápanyag jut el a sejtekhez, a méreganyagok pedig hamarabb távoznak. Eltávolíthatjuk vele az elhalt hámsejteket, így a krémek, olajok hatékonyabban szívódnak fel.

A Tanaka-masszázs egy japán technika, amely elsősorban a ráncok, az ödémák, a püffedtség és a szem alatti karikák megszüntetésére alkalmas. Ha lelassul a nyirokkeringés, az arc elveszíti ragyogását és üdeségét, szürkévé, fakóvá válik, reggelente ödémássá válik a szem körüli terület, de akár az egész arc is felpüffedhet. A masszázst megtisztított bőrön kell végezni, és valamilyen növényi olajjal, hogy ne gyűrődjön a bőr.

A kínaiaknak is megvan a maguk speciális masszázsa, a gua sha, amely a hagyományos kínai orvoslás egy reflexológiai módszere, jelentése „minden rossz kikaparása”. Egy speciális, csontból vagy kőből (pl. jádekőből) készült lemezt használnak a test bármely pontján, az akupunktúrás pontokon, a dörzsölés hatására élénkül az adott rész keringése, beindul a méregtelenítés, megszűnnek a pangások. Az arc területén eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, a felgyülemlett nyirokfolyadékot. Méregtelenítő hatásának köszönhetően halványulnak a ráncok, bársonyossá válik a bőr, lassulnak az öregedési folyamatok.

Szöveg: Oláh Andrea Fotó: Profimédia – Red Dot