Márton-nap balatoni panorámával

2018. november 07.
A Márton-nap a szüret befejezésének is az ünnepe, a klasszikus libaételeket és az újborokat az egyik legszebb balatoni panoráma mellett is megízlelhetjük.

A legjobb balatoni panorámákat listába szedő cikkekben rendszeresen az élen szerepel a csopaki Szent Donát Birtok és a Márga Bisztró terasza. Ott üldögélni minden évszakban óriási élmény, bátran induljunk el novemberben is, nem fogunk csalódni. Az étterem csupa üveg fala lehetővé teszi, hogy a hűvösebb időben is megcsodáljuk a Tihanyi-félszigetet és a Balatont.

A birtok a viharkárok és a jégeső elleni védőszentről, Szent Donátról kapta a nevét. A Pannónia korában élt ókeresztény szent egyben történelmi kapocs is, összeköti a helyi borkultúra római kezdetét, Csopak szőlőinek ezer éves egyházi múltját valamint a jelen kor éghajlati kihívásait.

Akik a hétvégi liba menüre foglalnak asztalt, különleges élményben lehet részük, a pincébe ugyanis kevesek kiváltsága lejutni. Ezen a hétvégén – szombaton és vasárnap – Kovács Tamás, a Szent Donát Birtok tulajdonosa kiscsoportos (8-10 fős) pincevezetést tart a friss évjárat legjobb tételeivel.

Nézd meg a többi képet galériánkban!

9 fotó megtekintése

További információ: www.szentdonat.hu, www.facebook.com/margabisztro