3 tuti rendrakós tipp Marie Kondótól

2019. január 12.
A Netflix új sorozatában Marie Kondo ad tippeket a tiszta, rendezett otthonért - ezekből gyűjtöttünk össze néhány tuti trükköt.
Fotó: Unsplash.com

1. Örülj a változásnak

A változás nem könnyű, és nagyon ijesztő lehet. De fontos, hogy pozitív attitűddel álljunk hozzá, Kondo szerint ugyanis csak előnyünkre válhat, ha megszabadulunk az életünket terhelő, felesleges holmiktól – legyenek azok felhalmozott újságok vagy régóta gyűlő karácsonyi dekoráció.

2. A lom a kapcsolataidra is hatással lehet

Valószínűleg a legtöbben úgy vagyunk vele, hogy nem is értjük, miért olyan nagy probléma, ha a lakásunk kicsit rendetlen, vagy esetleg túl sok benne a lom. Pedig az ilyesmi az emberi kapcsolatainkra is hatással lehet. Az első epizódban például kiderül, hogy az apa számára nagy stresszt jelent a rendetlenség, és sokszor épp ez az oka, hogy goromba a családtagjaival. Szóval ne becsüljük le a rendezett otthon jelentősségét.

3. Legyél hálás – a szemétért is

Marie Kondonak van egy módszerre a felesleges tárgyaktól való megszabadulásra: adjunk hálát minden tárgyért, mielőtt a szemetesbe dobjuk őket. Kondo szerint nagyon fontos, hogy hálásak legyünk és értékeljük, amink van, és tartsuk szem előtt, hogy ugyan a túl sok tárgy birtoklása nem tesz jót a mentális egészségünknek, azért ne vegyük természetesnek azt, ami megadatott.