Kókuszolajas kávé a legújabb egészségtrend

2019. február 16.
A kókuszolaj jóformán mindenre jó, és most még a reggeli kávénkba is bele került. De vajon tényleg megéri?

Tökéletes a vacsora kisütéséhez, de arra is jó, hogy házi hajpakolást csináljunk belőle. A kókuszolaj már jó ideje ügyeletes kedvenc a háztartásban, most pedig egy újabb áldásos hatására is fény derült – és ehhez elég a reggeli kávénkba rakni!

Az új trend értelmében nagyjából 1-2 teáskanál kókuszolajat kell elkeverni a kávéban, ami állítólag segít, hogy felpörögjön az anyagcserénk, miközben az éhségérzetünk is csökkenhet, vagyis kiváló segítség lehet a fogyni vágyóknak. De az új őrület hívei szerint a kókuszolajas kávé energiaszintünket is sokkal hatékonyabban turbózza – mindez a benne található jóféle szaturált zsírsavaknak köszönhető.

A kókuszolajas kávé ízéről egyelőre még megoszlanak a vélemények, néhányan dicsérik a krémes, izgalmas állagot, míg mások szerint eléggé elrontja a jó kis tejeskávét.

Fotó: Unsplash