A reggeli kávéd segíthet a fogyásban

2018. április 15.
A reggeli kávé állítólag nemcsak a napodat indíthatja be, hanem a fogyást is - legalábbis ezt állítja egy táplálkozási szakértő.
Fotó: Unsplash.com

Szinte túl jó, hogy igaz legyen, de Sarah Flowers táplálkozási szakértő szerint tényleg erről van szó: a reggeli kávénk a fogyókúránkat is megtámogathatja. Flowers szerint ha reggel az első dolgunk, hogy ledöntsük a nagy bögre kávénkat, azzal nemcsak koncentrációs képességünket és éberségünket turbózzuk fel, de az anyagcserénket is beindítjuk, ami pedig hozzájárulhat az eredményes fogyáshoz. A szakértő arra is figyelmeztet, hogy még mielőtt elkezdenénk literszámra magunkba önteni a kávét, vegyük figyelembe, hogy a túl sok kávéhoz is hamar hozzászokik a szervezet és a „fogyasztó hatás” is elmúlhat. Ezért Flowers szerint csak napi 1-2 csésze kávét igyunk, azt is reggel.

Érdemes persze mindig fenntartásokkal kezelni az ilyen csodatippeket, hiszen az éhgyomorra fogyasztott kávé például kimondottan rossz ötlet lehet: az üres gyomrot megtöltő kávé fokozza a savtermelődést, ami később akár komoly problémákhoz is vezethet. A kávé egyébként akkor is serkentheti az emésztést, hogy ha reggeli után fogyasztjuk, szóval végül is sem a kávéról sem a jótékony hatásokról nem kell lemondanunk.