Hogyan segítsük a párunkat, ha felsővezető? 5 tipp a szakembertől

2019. február 17.
Könnyen tűnhet úgy, hogy a naponta sok millió eurós döntéseket hozó felsővezetők egy teljesen külön világ. Pedig ugyanúgy lehetnek kétségeik, megoldhatatlannak tűnő kihívásaik, ugyanúgy tudnak örülni és szeretni. És ugyanúgy szükségük van párjuk szerető támogatására és az otthon melegére. Ám nem mindegy hogyan segítjük őket. Korcyl Kinga, vezetőfejlesztő, coach segítségével összegyűjtöttünk néhány pontot, amelyeket érdemes megfogadni.

„Hogyha segíteni szeretnénk a párunknak, akkor a lehető legfontosabb, hogy azt úgy tegyük, ahogyan neki jó” – kezdi Korcyl Kinga a banálisnak tűnő, sokszor mégsem annyira magától értetődő alapelvvel. Nem ritka ugyanis, hogy valaki azt gondolja, hogy amit tesz, az jó a másiknak – mert saját magából indul ki –, pedig ez nem feltétlenül így van. Szó sincs arról, hogy alá kellene rendelni magunkat a párunknak, ám a nehezebb, stresszesebb, időszakot felismerve érdemes őt az első helyre tenni.

Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogyan járhatunk leginkább kedvében, akkor legegyszerűbb onnan kezdeni, hogy megnézzük milyen típusú személyiség a párunk: extro- vagy introvertált? Na, de honnan tudjuk, hogy hova tartozik? Például onnan, hogy odafigyelünk arra hogyan viselkedik, mire vágyik, amikor el van fáradva. Ha inkább otthon lenne, könyvet olvasna, filmet nézne, szűk körben lenne, akkor valószínűleg introvertált személyiséggel állunk szemben. Ha pedig ennek épp az ellenkezője, azaz inkább nagy társaságra vágyna, arra, hogy kimozduljon, esetleg bulizzon, akkor extrovertált párunk van.

Alapvetően tehát a személyiségét figyelembe véve segítsük őt – méghozzá az alábbi pontok szerint.

  1. Legyünk empatikusak

Úgy segítsünk párunknak abban, hogy minél hamarabb visszabillenjen a lelki egyensúlya, átlendüljön a nehezebb időszakán, ahogyan az számára a legjobb. Lehetőleg olyan programot találjunk ki, ami neki leginkább megfelelő.

  1. Ne faggassuk

Ez persze alkati kérdés, ám el kell fogadnunk azt, hogy vannak olyanok, akik nem szeretnek arról beszélni, hogy éppen nehéz időszakon mennek át. Így aztán hiába is ég bennünk a kíváncsiság, az semennyire sem vezet eredményre, ha megállás nélkül kíváncsiskodunk. „Ne akarjuk még egyszer feleleveníteni a negatív élményeket!”

  1. Hallgassuk meg

Ha viszont beszélni szeretne, akkor figyeljünk oda a párunkra. „Az aktív hallgatás nagyon fontos. Ez azt jelenti, hogy valóban odafigyelünk a másikra. A szemébe nézünk, nem mosogatunk közben, nem pakolunk, nem vágunk közbe a saját sztorinkkal. Sőt, nem minősítjük és nem erőltetjük rá a véleményünket. Legfeljebb olyan kérdéseket teszünk fel, amelyek elgondolkodtatják. Figyeljünk oda, hogy kérdéseinkben is legyünk nyitottak!”

  1. Hagyjuk regenerálódni, feltöltődni

Fogadjuk el, hogy a párunk nem feltétlenül a mi társaságunkban tud feltöltődni. „Van az ún. mi idő és bizony az énidő is – higgyük el, hogy mindkettő jót tesz a párkapcsolatnak. Ha éppen a barátaival szeretne lenni, engedjük. Eddigi munkám során azt láttam, hogyha valaki teljesen kifacsarva érzi magát, akkor általában munka-pihenés-párkapcsolat egyensúlya felborult. A vezetőknek általában komoly gondjuk van az énidejükkel.”

  1. Fejezzük ki a szeretetünket

Akármilyen erősnek is tűnik egy vezető, azért ő is csak ember. Így hát számára is rendkívül fontos az, hogy kifejezzük felé a szeretetünket. „Tegyük ezt olyan módon, ahogyan neki a legjobban esik. Leegyszerűsítve: ha a simogatást szereti, akkor simogassuk és ne pedig beszélgetni próbáljunk. Ha szereti a meglepetéseket, akkor lepjük meg! Egy szép idézet, egy versrészlet is nagyon be tud találni, még a legkeményebb vezetők is elérzékenyülnek. Erre pedig nagy szükségük van!” A szeretetünk kimutatásának számtalan további formája lehet: megfőzzük a kedvenc ételét, olyan zenét teszünk be, amit szeret. Meleg, szerethető környezetet kell létrehoznunk, olyat, ahová örömmel mehet haza, ahol jól érzi magát. Higgyük el, még az apró dolgok is fontosak!

Szerző: Hankó Viktor Fotó: Pixabay