ÖKO: 5 környezettudatos hazai webshop

2019. április 09.
"Majd holnap" – hányszor jegyezzük meg magunknak ezt a kis mondatot a szupermarketben, mikor a műanyag zacskónkba mérjük a mandarint, a kemikáliákkal teli tisztítószerrel töröljük le a polcokat vagy amikor a sokadik műanyagborítású betétet dobjuk a kukába. Mutatunk 5 hazai környezettudatos webshopot, amely kínálatának köszönhetően a halogatásból egy kattintással elhatározás válhat!

1. hulladekmentes.hu

Kulacsok, csatos üvegek, fém borotvák, 100%-os olajok, krémdeók, fa fogkefe, mosható betét, konyhai komposzt: csak néhány szuper termék Kump Edina környezetkutató, hulladékcsökkentési szakértő oldaláról. A hulladekmentes.hu több is, mint webshop, számos környezettudatos termék használati útmutatóját megtaláljuk az oldal blogfelületén, de megtanulhatunk akár gilisztakomposztot is készíteni Edinától, sőt hulladékmentes háztartás tanfolyamra is jelentkezhetünk az oldalon.

2. zoldbolt.hu

Az Online Ökoáruház kínálatában szó szerint minden megvan, amire egy zöld háztartásban szükség lehet. A szépségápolás, háztartás, irodalom (!), élelmiszer és natúr papír és írószer mellett még a legkisebbekre is gondolnak, ugyanis bio babaápolók és mosható pelenkák is széles választékban várják a vásárlókat. A zöld minősítések sorával büszkélkedő termékeket kínáló áruházat érdemes gyakran felkeresni, ugyanis időről időre remek akcióval kedveskednek a zöldülőknek.

3.zoldmami.hu

A zöld mamik webshopja páratlan kínálattal bír gyermekcuccok terén: a biopamut előkétől a játszószőnyegeken át a bio tisztítószerekig megtalálhatunk mindent, ami egy bababarát, egészségtudatos háztartásba kellhet. E mellett a webshop az anyukákról sem feledkezik meg, például kiváló minőségű prémium biopamut termékekkel és egészséges italokkal, fehérjeporokkal, kézműves lekvárokkal kényezteti a mamákat.

4. hormonmentes.hu

Cserháti-Herold Janka webshopja hormonmentes fogamzásgátló termékekben verhetetlen a piacon. A bio és vegán óvszereket, síkosítókat, spermicid géleket és intimhigiéniás termékeket felsorakoztató shopban beszerezhetünk modern pesszáriumot, méhszájsapkát és intimkelyhet is, – utóbbival a menstruációkor keletkező hulladékot szinte nullára csökkenthetjük.

5. julka.hu

A julka webshop hulladékmentes termékeket ajánl az élet minden területére. Legyen szó borotválkozásról, arc-, fog-, haj- és testápolásról, ételtárolásról vagy háztartásról, az online áruház a tartós, fém, fa és üveg alapanyagú termékeket részesíti előnyben az eldobható vagy könnyen elhasználódó műanyag társaival szemben. A webshop termékei nem csak nagyon praktikusak, de minimalista, letisztult és környezettudatos életszemléletet is közvetítenek.

Fotó: Unsplash