Nevelj szobanövényt a születési sorrend alapján

2019. május 25.
Számos tudományos tanulmány bizonyította már, hogy a születési sorrendben elfoglalt helyünk hatással van személyiségünkre. Ha ennek megfelelően választjuk ki szobanövényeinket, talán nagyobb eséllyel tudjuk életben tartani őket.

Nem véletlenül szereti az ember a személyiségjegyek alapján besorolni magát bizonyos csoportokba, kategóriákba, hiszen ezek könnyen használható paramétereket adnak arra, hogyan irányíthatjuk a megfelelő irányba az életünket. A születési sorrend pedig tudományosan bizonyítottan hatással van arra, milyen felnőtté cseperedünk. De arra sosem gondoltam, hogy esetleg azért nem maradnak életben a szobanövényeim, mert nem annak megfelelően választom ki őket, hogy elsőszülött testvér vagyok.


Legidősebb testvér vagy egyke
A születési sorrendben elöl állók általában megbízhatóak és szorgalmasak. Lehetséges, hogy hajlamosak a tekintélyelvűségre, ám ez megmutatkozhat gondoskodásban is. A legidősebb testvérek szabálykövetők. Az egyedüli gyerekek általában ugyanazokat a karaktervonásokat mutatják, mint a legidősebb testvérek, ám sokkal erősebben jelennek meg náluk.
A legidősebb testvérek és egykék nyugodtan választhatnak olyan szobanövényeket, melyek gondozása kihívással jár. Ők biztosan utánanéznek, milyen igényei vannak a választott növénynek, és betartják az útmutatásokat, megkeresik a legmegfelelőbb kaspót és sosem feledkeznek meg az öntözésről és a tápanyagpótlásról. Bátran próbálkozzanak az orchideával, szobakőrissel, kehelyvirággal, gardéniával vagy a lantlevelű fikusszal.

Középső gyerek
Jellemző vonása a középső testvérnek, hogy feltűnő viselkedéssel igyekszik felhívni magára a figyelmet, mivel a legidősebb és kisebb testvérek között sokszor akaratlanul is kevesebb törődés jut neki. Általában igazi közösségi emberek, akik ugyanakkor szeretik a saját útjukat járni. A középső gyerekek közvetlen és kommunikatív természetéhez remekül illik a fokföldi ibolya, bromélia, zöldike és a mostanában nagyon divatos pozsgáslevelűek.


Legkisebb testvér
A család örök bébije a kockázatvállaló és könnyelmű legkisebb testvér. Gyakran megszegi a szabályokat, tudja, hogy mindenki szereti és sohasem tehet olyat, amiért hosszan haragudnának rá. A társaság mókamesterei. Mivel nem túl következetesek, és a szabályokat rugalmasan kezelik, ezért a legkisebb testvérek nem a legjobbak, ha másokról kell gondoskodniuk. Kezdetnek olyan szobanövényt válasszanak, melynek nincsenek nagy igényei, ám így is mutatósak és vidámak. Hegyescsúcsú futóka, szanszevéria, közismert nevén anyósnyelv, dieffenbachia vagy a zámia tökéletes lehet a legkisebb testvéreknek.

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash