Így őrizhetjük meg a tetoválás épségét a kánikulában

2019. június 20.
Nem mondunk újat azzal, hogy nyáron a bőrünk védelme kiemelten fontos. A tetoválások védelméről azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Akár újonnan varrtak ránk, akár már régebb óta viseljük a tetoválásunkat, van néhány dolog, amiről nem szabad megfeledkezni kánikula idején. 

1. Naptej vagy ruha

Már 15 perces erős napfényen tartózkodás is árthat a tetoválásunknak, így az a legjobb, ha már mielőtt kilépünk a házból bekenjük alaposan a mintát valamilyen megbízható naptejjel. De a legjobb, ha  ruhával takarjuk el a tetoválásunkat a káros napsugaraktól.

2. Hidratáljunk!

A tetovált bőrfelületnek egész évben kell az extra hidratálás, de nyáron különösen fontos, hogy ügyeljünk a rendszeres ápolásra. A legjobb, ha kifejezetten tetoválások hidratálására kifejlesztett krémmel tesszük mindezt. Azt már mondanunk sem kell, hogy a hidratáláshoz hozzátartozik a belső hidratáció is, mely hatalmas hatással van a bőrünk állapotára is…

3. Veszélyes szúnyogok

Ha frissen tetováltattuk, akkor a szúnyogcsípésre és más rovarcsípésre is mindenképpen oda kell figyelni! Takarjuk ruhával a frissen tetovált területet és gondoskodjunk a szúnyogirtó spray-ről is, különösen esténként.

4. Belsőleg

Néhány zöldség is a segítségünkre lehet, ha felkészítenénk a szervezetünket – és a tetoválásunkat –az extra napfényre: a paradicsom, paprika és a répa például tele van vitaminokkal és egyéb olyan összetevővel, mely segíti a bőr regenerálódását.

+1. Legyenek kontaktjaid!

Különösen friss tetoválás esetén legyen meg mindenképpen a tetoválónk telefonszáma, illetve egy bőrgyógyász kontaktja, akihez súlyosabb incidens esetén fordulhatunk!