Így őrizhetjük meg a tetoválás épségét a kánikulában

2019. június 20. |

Nem mondunk újat azzal, hogy nyáron a bőrünk védelme kiemelten fontos. A tetoválások védelméről azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Akár újonnan varrtak ránk, akár már régebb óta viseljük a tetoválásunkat, van néhány dolog, amiről nem szabad megfeledkezni kánikula idején. 

1. Naptej vagy ruha

Már 15 perces erős napfényen tartózkodás is árthat a tetoválásunknak, így az a legjobb, ha már mielőtt kilépünk a házból bekenjük alaposan a mintát valamilyen megbízható naptejjel. De a legjobb, ha  ruhával takarjuk el a tetoválásunkat a káros napsugaraktól.

2. Hidratáljunk!

A tetovált bőrfelületnek egész évben kell az extra hidratálás, de nyáron különösen fontos, hogy ügyeljünk a rendszeres ápolásra. A legjobb, ha kifejezetten tetoválások hidratálására kifejlesztett krémmel tesszük mindezt. Azt már mondanunk sem kell, hogy a hidratáláshoz hozzátartozik a belső hidratáció is, mely hatalmas hatással van a bőrünk állapotára is…

3. Veszélyes szúnyogok

Ha frissen tetováltattuk, akkor a szúnyogcsípésre és más rovarcsípésre is mindenképpen oda kell figyelni! Takarjuk ruhával a frissen tetovált területet és gondoskodjunk a szúnyogirtó spray-ről is, különösen esténként.

4. Belsőleg

Néhány zöldség is a segítségünkre lehet, ha felkészítenénk a szervezetünket – és a tetoválásunkat –az extra napfényre: a paradicsom, paprika és a répa például tele van vitaminokkal és egyéb olyan összetevővel, mely segíti a bőr regenerálódását.

+1. Legyenek kontaktjaid!

Különösen friss tetoválás esetén legyen meg mindenképpen a tetoválónk telefonszáma, illetve egy bőrgyógyász kontaktja, akihez súlyosabb incidens esetén fordulhatunk!

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Megnyitott Kecskemét első csomagolásmentes boltja csomagolásmentes bolt

Megnyitott Kecskemét első csomagolásmentes boltja

Karantén után is a kedvenceink: Sütő Emese Franciska karantén

Karantén után is a kedvenceink: Sütő Emese Franciska