2020 színét az art deco és az éjszakai égbolt inspirálta

2019. szeptember 26.
A Sherwin-Williams patinás festékgyár bemutatta a következő év új színét. Az erőteljes árnyalat egy évszázaddal visszarepít az időben, hiszen a természet mellett az art deco és az 1920-as évek inspirálta.

A 2020-as év színe a Sherwin-Williams nagymúltú festékgyár szerint a Naval SW 6244, azaz egy gazdag tengerkék vagy éjkék árnyalat lesz, amely “remekül egyensúlyoz a nyugalom és a határozottság között”. Nem csak a természetes színek rajongóinak lehet ez a kedvence. A matrózkék vagy égkék szinte minden színnel tökéletesen párosítható, különösen a fuksziával és a feketével.

“Idén a hetvenes évek visszatérése volt a trend, jövőre viszont a vibráló energia és a húszas évek luxusa jelenik meg újra. A tengerkék mindezt megtestesíti gazdag, mély és megnyugtató árnyalatával” – magyarázta Sue Wadden, a nagymúltú festékgyár marketing igazgatója. “Az otthon színének megválasztása nem csak a kinézetről szól. Fontos, hogyan érezzük magunkat tőle. Az emberek lelki, fizikai és érzelmi feltöltődését kell, hogy szolgálják az otthonunk színei. A tengerkék felidézi az éjszakai égboltot, ami évszázadokon át vezette a hajósokat, a költőknek pedig múzsája volt” – tette hozzá.

Az art deco luxus megteremtéséhez párosítsuk a mélykéket fémmel, fényes márvánnyal. Ha természetes anyagokkal, homokszínű bútorokkal és tárgyakkal egészítjük ki, akkor viszont tengerparti érzésünk lehet egész évben.

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash