Élő zenével kísért pilates indul

2019. október 04.
Élő zenés, improvizációs flow pilatesre hívunk, amelynek a végén még finom falatokat is lehet fogyasztani. Teljes lesz a testi-lelki felfrissülés.

Ültem egy koncerten, és ott jutott eszembe, hogy milyen sokat adna a pilates órához az élő zene – meséli Pápay Eszter, aki elsőként indítja el itthon az élő zenével kísért flow pilates órákat. Eszter korábban saját siketekből álló flamenco társulatot vezetett, a jazztánc is sokáig része volt az életének, az utóbbi években pedig gerinctréner és pilates oktató lett. Ez a hivatása – ahogy ő fogalmaz.

A flamenco miatt számára természetes, hogy az élő zenéhez „bekapcsolja” a mozgást is. A zene ösztönző, inspiráló, és gyógyító energiák mozdulnak meg a hatására. Van, akinek ellenérzései vannak az ütemesebb zene és a pilates összekapcsolásával, mert minden mozdulatnál figyelni kell a helyes levegővételre is, de Eszter tapasztalatai szerint ezt nem zavarja meg az a zene. A mozdulatok igazodnak a zenéhez, nem a légzés – mondja. Az órát elsősorban azoknak ajánlja, akik nem most próbálják először a pilates órát, de önmagában az egyedi hangulatért is érdemes lesz ellátogatni.

Az élő zenés, improvizációs flow pilates & dinner programsorozat első két időpontja:

Október 15. (kedd) 18.30-20.00, zenei kíséret: Szeder

Október 29. (kedd) 18.30-20.00, zenei kíséret: Noémo

Helyszín: Kalitka Bistro

Program:

18.15 Regisztráció, hangolódás az órára

18.30-19.30 Gentle flow pilates, amelyet inspiráló dallamok kísérnek

19.30-20.00 Beszélgetés a közösen megélt élményekről, és a finom falatok elfogyasztása

Facebook-esemény:

https://www.facebook.com/events/1256077174552552/