Ez az edzés neked való, ha picit lusta vagy

2019. június 04.
Ha nehezen veszed rá magad, hogy edzeni kezdj, akkor is van megoldás. Próbáld ki ezt a kényelmes pózokon alapuló gyakorlatsort.

Bicikli ferdén

A következő gyakorlat nagyon hatékony, pedig csak egy picit különbözik a hagyományos biciklizéstől.

Feküdj a padlón, a hátad alsó része simuljon a földhöz, az ujjaidat kulcsold át a nyakad mögött. A jobb térdedet húzd fel, és közelítsd hozzá a bal könyöködet. Így kezdd a „pedálozást” a levegőben, mintha egy biciklit tekernél, annyi különbséggel, hogy mindig az ellentétes térdedhez húzod a könyöködet. Győződj meg róla, hogy a lapockáid is elemelkednek a földtől, nem csak a könyököd. Mozogj lassan, kontrolláltan, ne csak kapálózás legyen a gyakorlatból.

Számolj el magadban lassan 30-ig, addig ismételd a feladatot.

Lábemelés alkartámaszban

Kitűnő alakformáló a combhajlító lábemelés. Csak pár ismétlés, és bátran felveheted az aprócska sortodat!

Helyezkedj fekvőtámaszba úgy, hogy ne a tenyereden, hanem az alkarodon támaszd meg magad. A medencéd ne lógjon, tartsd a gerincoszlopodat és a fenekedet egyenesen. Emeld fel a jobb lábadat a földről, hajlítsd be a térdedet, és emelgesd lassan a mennyezet felé. Ne csavarodjon ki a medencéd!

Ismételd meg 10-szer a gyakorlatot, majd csináld meg ugyanezt bal lábbal is!

Lábemelés hídban

Erősítsd tovább a lábaidat, hogy biztosan érezd a fenék- és combhajlító izmaidat!

Feküdj a hátadra, tedd a karjaidat magad mellé a földre, a tenyereid nézzenek lefelé. Húzd fel a jobb térdedet, a bal lábad maradjon egyenes. Nyomd a jobb sarkad a padlóhoz, és kezdd el emelni a medencédet a földről úgy, hogy a tested merev híd pozícióban legyen. Lassan engedd vissza a talajra.

Ismételd 15-ször a feladatot, majd csináld meg a másik lábaddal is.

Belsőcomb erősítés pilates-szel

Nagyon egyszerűnek a tűnik a következő gyakorlat, pedig egyszerre erősíti a csípődet, a combodat és a hátadat is!

Feküdj a jobb oldaladra, legyen egyenes az egész törzsed. Tedd csípőre a bal kezedet, told előre a bal lábadat, a térdedet enyhén hajlítsd be. A jobb kezeddel támaszd meg a fejedet. Kilégzésre kezdd el emelni a jobb lábadat, majd engedd vissza. A törzsed végig maradjon egyenes.

Ismételd 30-szor az emelést, majd csináld meg a bal oldaladra fekve is, váltott lábbal.

A további gyakorlatokért kattints a Well&Fit oldalára!

Fotó: Unsplash.com