Kedvenc helyünk a héten: Twentysix

2020. január 29.
Stílusos és egyedi, elegáns és trendi – valamiért a Marie Claire kedvence. Különleges helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

A szezonális zöldségek, a lebomló szívószál és a komposztálható szalvéta szerencsére a legtöbb újonnan nyíló budapesti helyen már alap, a bulinegyed egyik legforgalmasabb utcájában most viszont emelték a tétet a környezettudatosság jegyében és egy egész botanikus kertet alakítottak ki egy felújított bérház gangján. Ezen a héten a Király utcai Twentysixben jártunk, megkóstoltuk a mezze válogatásokat, körülnéztünk a shopban, és utánajártunk, mi mindent rejt még a monumetális hely.

A depresszív januári időjárás ellenére érdemes inkább rétegesen felöltözni ha a Twentysix felé vesszük az irányt, hiszen a hatalmas dzsungelnövényzet állandó párát igényel, így akár pólóban és farmerban is fantasztikusan érezzük majd magunkat a tetőtől talpig zöld, 26 fokos GARDEN részlegben. Több mint 500 féle dzsungelnövényzetet szállítottak az 1800 négyzetméteres térbe, egyenesen Hollandiából, melyek gondozását szakavatott botanikusok és kertészet végzik mindennap. Márpedig ha úgy döntünk, hogy egy botanikus kertben ebédelünk, bizony ne lepődjünk meg, ha olykor felfrissít bennünket egy-egy enyhe vízpermetzuhany.

Földszínekben pompázik a teljes enteriőr is, a bambusz garnitúrák párnái és plédjei mind dán, környezetbarát designtermékek, melyeken nem véletlenül hagyták rajta az árcédulát: mindet megvásárolhatjuk a Twentysix Shop részlegében. A prémium lakberendezési kiegészítők piactere mellett gourmet delikáteszként és bisztró-pékségként is működik a multifunkcionális tér, amelybe egyenesen az utcáról is betérhetünk. A környéktől megszokott árakon kávézhatunk, reggelizhetünk, de összeállíthatjuk a hűtőből kiválasztott friss alapanyagokból álló, személyre szabott szendvicsünket is. Itt fedeztem fel, hogy kedvenc mezzém, a kecskesajtos labneh nemcsak a GARDEN étlapján tűnik fel, hanem a lazacos-rukkolás szendvicsem alapjaként is kérhetem!

Habár a közel-keleti ízvilág erősen dominál a konyhán, szívesebben hivatkoznak a mediterrán gasztronómiára, melyet a csemege-részleggel erősítenek különféle antipastikkal, jó borokkal, sajt-, és felvágott válogatással. A friss pékárukat, és a kenyeret pedig nem másra, mint a fine-dining szférából ismert David Seboekre bízták, aki a jó kenyér fontosságáról már sokat mesélt nekünk a Barakában. Ezúttal élénk színű céklás humusszal, citrusos lencselevessel, labnehval és vörös lencse dahllal kóstoltuk a kemencés, kovászos és extra cipóvariációkat. Mezzézni egyébként is úgy a legjobb, ha nem egyedül fogyasztjuk, a hely filozófiája sem szól másképp – Sharing is caring.

A Twentysixben kiemelt szerepe van az egyik kedvenc superfoodunknak is. A Zhao Zhou Daimatsu matcháját nemcsak a shopban vásárolhatjuk meg, de egy szívmelengető kezdeményezéhez is köthető, innen indult ugyanis a Plant a Tree matchás gin-tonic koktél (4800 Ft) kezdeményezés, amelynek rendelésével hozzájárulunk, hogy 3 év alatt 5.000.000 fát ültessenek el világszerte. Tudj meg többet, arról, hogyan is segíthetsz.

Amellett, hogy óvjuk a Földet, a Twentysix szerint fontos időt szánni a testi-lelki békénk harmóniájára is, éppen ezért alakítottak ki egy hangszigetelt jógastúdiót, ahol munka előtt és után is foglalhatunk időpontot az órákra, de oktatóként is jelentkezhetünk órát tartani.

A negyedik, legintimebb tér a Twentysixben maga a House, melyet a tervek szerint privát meetingekhez, születésnapi bulikhoz, de akár kisebb esküvői fogadásokhoz is szeretnének bérbe adni, bár volt, aki fotózások kreatív helyszínét látta meg az elkülönített szobában. Egy biztos, a megálmodók célja megvalósult, sikerült egy olyan zöld életteret létrehozni, ahol jó időt tölteni, és ha az emeleti HubHub valamelyik irodájában dolgoznánk, nehezen tudnám elképzelni, hogy valaha is kimozdulnánk innen. Hiszem a shoptól kezdve a jógán át minden megkaphatunk a Twentysixtől, amelyre egy lassulni vágyó városlakónak szüksége lehet egy átlagos hétköznapon.

8 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: Környezettudatos lassulni és felmelegedni vágyóknak.

Mikor: Míg a shop minden nap 7.30-tól egészen 18.00-ig tart nyitva, a garden aktuális nyitvatartása 18.00-tól indul vacsoraidőben, de a friss nyitásra tekintettel ez folyamatosan változhat, ezért érdemes követni őket a Facebookon.

GARDEN° | Monday – Thursday: 18:00 – 00:00, Friday – Saturday: 18:00 – 02:00, Sunday: 18:00 – 00:00

SHOP° | Monday – Sunday: 7:30 – 18:00

STUDIO° | Monday – Sunday: 7:30 – 21:00

HOUSE° | upon request: info@twentysixbudapest.com

Árfekvés:

A SHOP és a GARDEN átlapjáért kattints ide.

Marie Claire plusz: a Plant a Tree Koktél előremutató kezdeményezése, ahol a gasztronómia találkozik a könyezettudatossággal.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi