A 3 legtrendibb szobanövény idén ősszel

2019. szeptember 17.
Ha az új évszak alkalmából új szobanövény beszerzését tervezzük, nézzünk körül, milyen virágok lesznek a legdivatosabbak idén ősszel.

Idén ősszel a drámai, karakteres, sötét levelű szobanövények a legtrendibbek, ám a trópusi hangulatot idéző pálmákról sem kell lemondanunk a szakértő szerint. Erin Marino lakberendező azt állítja, ezek lesznek az idei ősz legdivatosabb szobanövényei.

Szobafikusz: drámai és sötét lomb
Az utóbbi hetekben szinte minden trendi lakberendezéssel foglalkozó Instagram-oldalon feltűnt a szép, gazdag színű fa és egyre népszerűbb lesz idén. “Tökéletesen testesíti meg az ősz hangulatát a borongós színű leveleivel” – mondja a lakberendező. “Egészen sötét zöldek felül, míg alul mély burgundi vörösek” – tette hozzá. Ráadásul a tél közeledtével fontos az is, hogy egy növény könnyen nevelhető legyen odabent is. A szobafikusz erre tökéletes, az egyik legigénytelenebb fikuszfajta.


Papagájvirág: trópusi hangulat a hűvös napokon is
Ha át akarunk menteni egy csepp nyarat a hidegebb időkre, Marino a papagájvirágot javasolja otthonunk díszének. “Bár nem a legkönnyebben nevelgethető növény, a papagájvirág vidámmá varázsolja a lakást” – mondta a lakberendező. Állítsuk nagy, figyelemfelkeltő cserépben olyan helyre, ahol középpontban lehet. Ha egy kis extra páratartalmat tudunk biztosítani neki, gyönyörű virágokkal hálálja meg a növény.


Ezüst filodendron: csupa minta
A Scindapsus pictus absztrakt mintával dobja fel az otthonunkat. Ráadásul nem igényel különösebb gondoskodást, mégis hatalmas, szív alakú levelekkel és dúsan burjánzó indákkal hálálja meg azt a keveset, amire szüksége van.


Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash, Wikimedia