Anti-diéta fesztivált tartottak Londonban

2020. február 09.
Becky Young és az Anti Diet Riot Club bemutat a magazinok és különböző médiafelületek táplálta örökös diétakényszernek. Most egy londoni fesztivál keretében workshopok és informális beszélgetések formájában világított rá a szervezet a jelenkor szépségideáljainak árnyoldalaira.

Becky, a mozgalom és a fesztivál megalapítója maga is 15 éven keresztül diétázott kisebb-nagyobb megszakításokkal, ennek pedig az vetett véget, hogy felfedezett az interneten olyan blogokat és Instagram-feedeket, melyek a testpozitív szemléletet hirdették, így szép lassan a testképén, illetve az általános mentális egészségén is rengeteg pozitív változást vélt felfedezni. Lassan békét kötött az alakjával és azon kezdett el gondolkozni, hogyan alakíthatna ki ő maga is egy támogató, testpozitív női közösséget maga körül.

Az Anti Diet Riot Club ma már két éves és a mindennapokba begyűrűző diétakultúra, vékonyságkultusz és „fatphobia” (‘zsírfóbia’) ellen kíván fellépni, melynek egy következő lépcsőfoka maga a fesztivál, ami Londonban került megrendezésre január végén. A fesztivál középpontjában az edukáció állt: arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy mennyi káros egészségügyi és mentális következménye lehet a folyamatos extrém diétázásnak. A szervezők szerint mentálhigiénés workshopok és női beszélgetések platformja volt az esemény, mely az „új év, új én” fogadalom teljes ellentéte szeretett volna lenni, és igyekezett felszabadítani az önsanyargató lányokat, nőket, fiúkat és férfiakat a folyamatos változtatáskényszer alól.

Fontosnak tartották, hogy a nők mellett a férfi testképpel foglalkozó témák is képviseltessék magukat, hiszen nem csak a nőknek kell szembenézniük irreális elvárásokkal nap mint nap. A fesztiválnak még az is célja volt, hogy összegyűjtsenek annyi pénzt, hogy vásárolhassanak és berendezhessenek egy egész buszt, mely a világot járva árnyalhatja korunk szépségkultuszáról alkotott képünket.

View this post on Instagram

HELLO everyone 👋 we've got some new followers – it's so nice to have you join us! We thought we’d do a post introducing ourselves and what ADRC is all about… . ✊ Anti Diet Riot Club (ADRC) is a rebel community fighting back against DIET CULTURE, BODY SHAME & FAT PHOBIA. We’re on a mission to help people accept, respect and enjoy their bodies no matter what size, shape or ability. All bodies are worthy of this. Becky Young (@sloppy_spice, right) founded the club 2 years ago to bring the online body acceptance movement into REAL LIFE SPACES after the anti-diet community changed her life. Harri Rose @harri_rose_ (left) is a qualified body acceptance coach & published author. She brought her sass and sparkle to the club later in 2018 to help develop creative and mindset-shifting workshops. The club is also made up of incredible volunteers & freelancers (@welldefined_ @lucielouadams & many more!) who help bring our ideas and content to life – plus YOU FOLKS who support online or attend our events. On this journey we’ve now done almost 50 events, workshops & talks, crowdfunded £16k+ to build @theantidietriotbus (coming March!) and this Sunday 19th we’re throwing our BIGGEST EVENT YET #AntiDietRiotFest in London. We’re super excited to be working with some incredible speakers/facilitators who inspire us daily. We also wouldn’t be here without the radical, feminist, fat (and often queer/POC) activists and academics of the last 40+ years who paved the way for us and continue to educate us today 🙏 Head to www.antidietriotfest.co.uk for info about this Sunday. Thank you for being here. Why not drop us a hello and tell us where you're from below. Love ADRC ❤️

A post shared by ANTI DIET RIOT CLUB (@antidietriotclub) on

Fotó: Getty Images