Ezekhez a húsvéti dekorokhoz ki sem kell lépni a bejárati ajtón

2020. április 08.
Idén nagyon más lesz a húsvét, mint eddig bármikor. Az ünnepi hangulatról azonban idén sem érdemes lemondani. Különösen most, hogy felborultak a hétköznapi rutinok és elmosódnak a hét napjai, szükséges megtörni az élet egyhangúságát az ünnep fényével! Ehhez azonban nem szükséges a dekorboltok fél raktárát házhoz szállíttatni vagy nagyobb összegeket költeni dekorációra – az alábbi dekorokhoz szinte minden háztartásban megtalálhatóak az alapanyagok, amelyek esztétikus és kreatív eszközei lehetnek a húsvét megünneplésének.

1. Papírtojások

Megmaradt csomagolópapír-részletek, vagy néhány egyszerű kartonpapír kell csupán ehhez a végtelenül egyszerű dekorhoz. Csináljunk vastagabb papírból egy tojás formájú sablont, vágjunk színes papírokból további formákat, hajtsuk félbe őket, majd ragasszuk össze a képen látható formáért. Például cérnával is ráköthetjük a tavaszi gallyainkra a végeredményt!

2. Sógyurma

Só, víz, liszt: csupán ez a három, karantén alatt szinte minden háztartásban fellelhető összetevő kell a jó öreg sógyurmához, amely a tavaszi időszakban például tojás- vagy madárformát is kaphat. Elkészítés után jöhet a díszítés: fessünk vagy ragasszunk a gyurmára kedvünk szerint! A mi kedvencünk az a verzió, amikor kilátszódik a sógyurma nyers textúrája is.

3. Keksztojás

A mézeskalács-sütéshez hasonlóan egyszerűen készíthetünk húsvéti kekszeket is! Tetszés szerint válasszunk egy nem szuperomlós kekszreceptet, majd elkészültük után színes cukormázzal díszítsük a süteményeket. Ehhez az ünnephez nagyon jól mennek a púderszínek, akár aprólékos díszítés nélkül az is jól tud mutatni, ha ilyen mázban mártjuk meg az édességet. Ha pedig lyukat is szaggatunk a tésztába, akkor a sógyurmához hasonlóan felakasztható is lesz az eredmény.

4. Habcsók nyuszitalpak

A legegyszerűbb és leglátványosabb Pinterest-trend mostanság a nyuszitalp, amelyhez tényleg csak a karácsonyi habcsókkarika-receptje szükséges, és egy sablon, amely segítségével ezúttal kis ovális alapra kell nyomni a habcsókot, majd egy csepp piros ételfestékkel rózsaszínre festeni a maradék habot, és egy nagy pötty fölé három kicsit nyomni – és kész is a nyuszitalp!

5. Krumplipecsét

A legtöbbünk biztosan jól betárazott a karanténhoz krumpliból is. Vegyünk ki néhány szemet a készletből – előnyben a tojásszerű formát öltő darabok –, véssünk a félbevágott krumpliba mintákat, és kezdődhet is a pecsételés! Egy darab sütőpapír, nyers csomagolópapír vagy bármilyen felület jó lesz hozzá, az eredményt pedig akár bekeretezve ki is tehetjük szezonális dekornak.

+1 tavaszi fürdőbombakosár

A fürdőszoba tavasziasításához nincs kellemesebb tippünk a házi fürdőbombánál. Úgyis otthon töltjük mostanában az időnket, kijár nekünk egy kis extra habfürdőzés nap végén. ITT már megmutattuk nektek, hogyan lehet egyszerűen, csupa természetes összetevőkből fürdőbombát készíteni otthon. Ha van a szezonnak megfelelő jégkockaforma a háztartásban, vagy műanyag Kinder-tojás, akkor ezúttal azokat használjunk formaként, és tegyünk a keverékbe gyümölcsteaszirmokat, szárított gyógynövényeket dekorként. Ha kész vannak a fürdőbombáink, egy szép kosárba halmozzuk őket, és helyezzük ki a fürdőszoba látványos (de nem gyakran vizes) pontjára. Ha tojásforma bombákat készítettünk, akkor festett tojástartóban is jól mutat az alkotásunk!

Fotó: Pinterest

Olvass tovább!