A legédesebb húsvéti dekorációk

2020. április 05.
Üde színekkel és izgalmas dekorációval lélekben már felkészülhetünk a húsvéti ünnepekre is, de a tavasz beköszönte csak tovább fokozhatja a megújulási motiváltságunkat. Segítünk néhány tippel, ha te is szeretnéd felfrissíteni az otthonod stílusát.

A Bonami stílusosan összeválogatott tavaszi kollekciójában mindent megtalálhatunk, amire szükségünk lehet a belső terek felfrissítéséhez és a húsvéti dekoráció összehangolásához. A márka belsőépítésze, Linda Povolnava összegyűjtött néhány tippet, amelyekből könnyen meríthetünk inspirációt otthonunk megújításához, újragondolásához:

A megfelelő szín kiválasztása az alapja mindennek

Ha komolyabb felújítást tervezünk, a tavaszi színpaletta összeállítása elég nagy kihívást jelenthet – ha nem akarjuk, hogy otthonunkban velencei karnevál legyen. A zöld, a sárga vagy a narancssárga, jellemzően friss színek, nehezen kombinálhatók egymással, ezért érdemes ezeknek az árnyalatoknak a finomabb verzióját választani. „Tavasszal a pasztellárnyalatok használatát javaslom, amelyekhez a Bonami új kollekciójában megtalálhatjuk azoknak a lakberendezési kiegészítőknek, dekorációs tárgyaknak a széles választékát, amelyek megfelelnek az ízlésünknek, illenek a lakás stílusához is, és még a húsvéti dekorációt is kiegészíthetjük velük” – tanácsolja Linda Povolnava, a bútorokkal és belső kiegészítőkkel foglalkozó webáruház szakértője.

Linda szerint bátran nyúljunk a pisztáciazöld, a halványsárga, az égkék vagy a halvány rózsaszín kissé poros hangulatú árnyalataihoz, hiszen ettől igazán vagány és stílusos lesz egy lakás. Ezek a színek semleges hatásúak és lenyűgözően néznek ki – ilyen például a bézs is, amely szintén a vezető trendek egyik kedvenc színe idén.

Olvastad már?

Válasszunk vidám mintákat

Csomagoljuk el a téli vagy karácsonyi, azaz nem aktuális tárgyainkat, és alakítsuk át a nappalit vagy a hálószobát virágos rétté olyan kiegészítők segítségével – persze csak szimbolikusan, például lakástextíliák formájában, – amelyeket könnyen lehet mosni és cserélni a tavaszi szezon után. Így nem kell megválnunk semmitől, csak mindig elővesszük a szezonális vagy ünnepi dekorációt, és kicsit felturbózzuk egy-egy új darabbal az aktuális trendeknek megfelelően. A különféle madarak és kis állatok lenyomatai olyan érzést kelthetnek bennünk, mintha a természetben járnánk. Ezek variációi tökéletes választásnak bizonyulnak a húsvéti dekorációhoz is. Ezt a hatást még fokozhatjuk különböző virágmotívumokkal, de merészebb, dzsungelszerű mintákkal is – úgy mint a színes papagájok káprázatos tollazata, amelyek kellemes érzetet teremtenek a lakásban egészen az őszi hónapokig.

Minél több, annál jobb: azaz kedvenc tárgyaink szerepe a lakásban

„Mindannyian változunk, és ilyenkor nemcsak a természet, hanem mi magunk is újjáéledünk. Ehhez az átalakuláshoz a lakásunk is alkalmazkodhat, például vidám és dekoratív párnákkal, takarókkal, ágytakarókkal vagy ágyneműkkel teljesen átalakíthatjuk a belső hangulatot – akár csak húsvétra –, ami nem jelent különösebben nagy beruházást sem” – teszi hozzá Linda.

Jó tanács: vedd észre, hogy elmúlt a tél!

Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy mi legyen a téli holmikkal, és mikor pakoljuk el őket? A téli pihe-puha, „mackós” kiegészítők hónapokon keresztül szolgálják a kényelmünket, ezért megérdemlik, hogy biztonságos helyre kerüljenek a következő szezonig. Bár talán jobban kötődünk a szőrös, meleg takarókhoz, plüsspárnákhoz, de a friss virágminták kombinációja ugyanolyan harmonikus lehet a lakás bármely pontján. Sőt, ha néhány hónapra „elfelejtjük őket”, akkor ősszel olyan lesz, mintha újszerű tárgyak lepnék el a lakást.

3 tipp a Bonam-tól az otthon tavaszi felfrissítéséhez:

1. Ha tavasz után sem szeretnénk megválni a mesés virágoktól, akkor ebben segít a Bonami. Egy mutatós faliképpel hónapokig élvezhetjük a pompás növényeket.

2. Egy levélmintás teáskanna, amit minden nap használunk, tökéletesen illeszkedik a városi dzsungelhangulatba, amit a lakás többi pontján megidéztünk az új dekorral.

3. Egy virágmintás díszpárna a tavasz teljes megtestesülése. Tehetjük a kanapéra, de külön ülőként is használhatjuk az ebédlőasztalnál vagy a padlón.

Láttad már?